donera!

Här kommer en liten uppmaning, och det skulle betyda oerhört mycket för mig om någon eller några valde att göra detta:

Donera! Skriv in er i register för organdonation vilket innebär att efter att ni dött/blivit hjärndöda har gett ert medgivande till att de organ som är i fungerande skick sparas och används till andra människor. Det går att donera allt från plasma, organ till ryggmärgsvätska.

Ge blod! Som man får du ge blod 4 gr/år och som kvinna 3gr/år, det tar knappast en halvtimme och detta räddar liv varje dag. Du får en symbolisk gåva och du gör något jävligt stort för dina medmänniskor.


Jag skulle vilja donera, men jag har tvingats gått ur de två donationsregister jag var inskriven i och det var när jag skulle ge blod för första gången som de upptäckte min hepatit c. Då jag en gång haft detta virus i min kropp, är jag för all framtid portad från att göra något av detta.
- det tar knappast någon tid, din kropp klarar sig utmärkt utan lite blod och plasma. Och dessutom - vad ska du med dina organ när du ändå är död? Dessa små gärningar är fantastiska och räddar liv!


ps. jag följer gärna med som sällskap, håller i handen när du blir stucken och kan bidra med hembakade kakor och roliga historier. Så anmäl er till donationsregister och ge blod regelbundet! Tack!
1 kommentar
Martina

Nu har jag anmält mig till att donera organ! alltid haft tanken , bara inte fått det gjort förr. Tack Carro!