kill-kompis - tjej-kompis

Har ni tänkt på att om en person ska hänga med en kompis som är av motsatt kön så till 99% kommer personen att säga "på lördag ska jag hänga med en tjej-kompis" eller "Imorrn ska jag fika med en kill-kompis"
- lite som för att säga, det är inte bara en kompis, utan även en tjej/kille jag ska hänga med!

Varför är det så? Som att en måste bekräfta för omvärlden att "jag som tjej faktiskt också hänger med killar, dvs det motsatta mitt eget kön"! Som att vänskap måste indelas efter kön?
- egentligen kastar jag sten i glashus eftersom jag mer än gärna lägger till kill före kompis, men det är mest för att bekräfta att jag inte ligger med alla mina kompisar.

Dessutom är det uppbyggt att omvärlden reagerar om jag först bara säger kompis, och sen lägger till att han heter Calle. För då går det från en självklar kompis(som i detta fall är en tjej) till att det nu omvandlas till en kill-kompis!!


Fan vad jag hatar denna uppbyggnad och jag hatar att det är så, hur detta sitter impräntat i ryggraden. Det var så jäkla mycket enklare som barn, en lekte med den som var roligast och kom på de roligaste lekarna och sen var det inte mer med det. Tjej, kille, farmor eller okänd unge på gågatan var helt oväsentligt.


ps. Att ha vänner som barn var helt obekymmersfritt och allt handlade om att ha så kul som möjligt, som sommarloven på landet när jag hängde dygnet runt med Oskar, han kallade mig för Danne och livet kunde inte vara bättre.
0 kommentarer