nöta eller klippa?

Återigen, när en relation tar slut - varför verkar det oftast finnas tre olika kategorier för hur det sedan ska fortsätta?

1) fortsätta vara vänner (svinjobbigt eller helt fantastiskt!)
2) nöta vidare tills vi blir vänner eller tröttnar på varandra
3) klippa alla band och hej då!

Jag har fortsatt vara vänner med några efter att en relation tagit slut, men till sist insett att den enda anledningen till att jag är kvar som vän är för att han ska ha någon att ventilera sin kärlek och känslor med som han har för sin nya tjej... Döjobbigt samtidigt som jag gjort allt för att kunna vara vänner.
 - jag själv är en typisk nötare! Jag ser rationellt på det hela och om det inte funkade i kärleksfacket, ja då hoppar vi automatiskt vidare till vänskapsfacket där vår relation kan fortsätta. Varför sluta umgås bara för att kärleken inte fungerade? - Hitills har detta funkat sådär...
(helt ärligt svindåligt då jag hitills haft jävligt svårt att hålla det till vänskap då ingen jag någonsin dejtat släppt sin sexuella attraktion till mig. Därav blir det bara ex-sex av alltihop tills vi tröttnar på varandra)

Åh, jag önskar att jag var en sån person som kunde klippa alla band. Bara stänga av alla förväntningar, släppa det hopplösa hoppet och känslor för att sen vandra vidare i mitt liv utan den personen. Nu i efterhand kan jag tänka mig minst 5 relationer där det skulle varit nödvändigt...
- däremot är andra väldigt bra på att göra så mot mig. Så ni kan ju tänka er kombon Nötaren vs klipparen?!

Finns det fler slut på en relation? Och känner du igen dig i någon av dessa urtyper jag skapat?
0 kommentarer