varför stressa?

Jag kan inte riktigt förstå hypen, varifrån kommer stressen och varför tycks hela jävla samhället pressa på att alla som gått ut gymnasiet ska gänga sig, skaffa ungar och köpa hus?
- de människor som vill detta, och valt detta själva - till er kan jag bara säga grattis, när kärleken träffar rätt och det känns rätt i hjärta, hjärna och varenda cell, ja då finns det faktiskt inget finare.

Men oss andra, där jag även räknar in mig själv, vi som bara vill ha kul - varför ska vi pressas till detta alternativ?
   Vi kan se på detta som dels heteronormens äckliga påtryckningar, samhället eller varför inte våra egna föräldrar. Men varför stressa? Vi lever inte kvar på 1800talet där dotter efter dotter står på tur att giftas bort till den unge herre med mest mark eller mest pengar på banken.


Livet är lite för kul att att stressas bort, varför inte låta riktigt allvarliga saker vara allvarliga, och sen resten roliga? Experimentera, smaka, njuta, leka, skrapa knät och resa sig upp igen.
- och sen när tiden är inne, då kanske prova på lite av allt där som just nu känns så avlägset. Sen om den tiden kommer om 2 dagar, 7 månader eller 3 år - det är en annan sak.



0 kommentarer