sexualupplysare och bokälskare

preferens vs fetisch?!

Publicerad 2011-06-19 10:04:39 i Sex osv.,

Ni vet de där grejerna som får en att tända till lite extra mycket, kan vara en hårfärg, en piercing, ett sätt att föra sig bland människor eller en viss kroppslängd. En del saker måste finnas med i bilden för att det ska ske en attraktion som sedan kan leda vidare till att ligga, medan en del saker bara ses som ett extra plus.


Jag skiljer det på preferens och fetisch.


Preferens
är något en föredrar hos en annan människa. En egenskap eller något i utseendet som gärna får finnas med för att en ska tända till lite extra. Eller den där detaljen som en alltid lyckas dras till! Kan vara tatueringar, en egenskap, en hårfärg eller en viss klädstil.

Fetisch kan vara en sak, ett beteende eller ett moment som måste finnas med i bilden på ett eller annat sätt för att en ska kunna bli sexuellt upphetsad. Låt oss säga att min fetisch är röda lackskor, då kanske jaghar på mig skorna, den jag ligger med, eller att skorna bara finns med i rummet. Men skorna har en bit i sexpusslet.


Vet du dina sexuella preferenser? Eller om du har en eller flera fetischer? Ta reda på det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela