sexualupplysare och bokälskare

Hej Emma,

Publicerad 2011-03-23 16:31:56 i Sex osv.,

Emma Estevez om internationella kvinnodagen,:
Hej!

"den dag då alla får lika lön efter lika arbete"
Det har vi redan uppnått i Sverige. Källa:
http://www.aftonbladet.se/ekonomi/article402700.ab
Det är omöjligt att ta reda på exakt hur det ligger till eftersom lön ofta är beserat på hur bra/mycket man jobbar samt hur bra man är på att "snacka för dig" under lönesamtal. Se även hit om kvinnors inkomstutveckling den senaste tiden gentemot mäns: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/scb/pressrelease/view/inkomststatistik-totalraeknad-2006-kvinnors-inkomstutveckling-baettre-aen-maens-191471
Något man däremot kan och bör påverka är gubbvälde och nepotism som är något som är väldigt utbrett i "jämställdhetens Sverige".
Det drabbar såväl kvinnor som män. Sammma gubbar och samma familjer som generation efter generation styr landets största företag.

Jag är så trött på alla tidningsartiklar, uttalandet från politiker och diverse politiker som hela tiden envisas med att kasta in alla svenska kvinnor i "tyck synd om mig"-fällan. Om vi tittar på lite statistik så säger den t.ex. att:
*Män begår fler brott än kvinnor
*Män utsätts för fler brott än kvinnor
*Män löper en mycket högre risk att hamna i fängelse
*Pojkar presterar sämre än flickor i skolan
*Män löper mycket större risk att bli mördad/misshandlad/rånad.
*Män tjänar i genomsnitt mer än kvinnor, men måste bl.a. betala mer för sin bilförsäkring.

Vi behöver inte en förbannad temadag för att tycka synd om oss ännu mer, det sköter etablissamanget åt oss. Det har gått så pass långt att många framstående kvinnor börjat ursäkta alla sina tillkortakommanden med att "ni går så hårt åt mig baaaara för att jag är kvinna" (läs ex: alkis-Schyman) :(. Vi har i dagens Sverige uppnåt något som skulle kunna kallas jämlikhet mellan könen, låt oss för fan inte tappa det nu genom att dalta sönder halva vår befolkning. Vad vi istället skulle kunna ha är en orättvisans dag då man uppmärksammar orättvisor i samhället, oavsett könstillhörighet eller sexuell läggning. Eller en för kvinnor utsatta för religiöst förtryck? Där skulle vi verkligen kunna pressa vårt lands makthavare.

Låt oss också i samma jämställdhetsanda legalisera prostitution för både män och kvinnor. Släpp den trångsynta Sverigementaliteten och börja titta på fakta. En legalisering och kontrollering av prostitution skulle kunna rädda och hjälpa hundra- kanske tusentals kvinnor som hamnat i händerna på människosmugglare. Kan vi konkurrera ut den illegala marknaden med människor som själva valt att sälja sex och som inte lever under dödshot så gör vi dessa kvinnor en enorm tjänst. Även samhället skulle dra nytta av det, kan vi reglera den till avsatta områden, beskatta den och använda vinsten till traffickingoffer så vore det en win-win.
Släpp människan, invidividen och i synnerhet kvinnan fri. Om två myndiga människor, på frivillig basis bestämmer sig för att ha sex där ena parten sen kommer få betalt av den andra, ja, låt dem då ha det! Kvinnor såväl som män ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp.

Hoppas du inte tyckte att det blev för långt. Den här typen av ämnen gör mig väldigt passionerad, både som kvinna och som feminist.

Jag hade tyvärr varken ork eller lust att lägga ut pengar och missa soltid under semestern för att svara på din megalånga och intressanta kommentar. Så du får den nu istället.

Visst, vi kanske har en del lika löner för lika arbete,  men långt ifrån alla arbeten har lika och det står svart på vitt i artikeln du länkar till att det skiljer sig genomsnittligt 5% mellan män och kvinnors löner. Och du kan nog i princip ta vilken jävla chefsposition i sverige och jämföra män och kvinnor(om det ens finns någon kvinna på den posten) och jag räknar med en diff på minst tio tusen/månad. Dessutom, varför enbart utgå från Sverige? Människor är i allmänhet jävligt duktiga när det kommer till att slå sig på bröstet och säga att i det här landet är vi minsann jämlika och vi toppar listorna världen över. Visst, men kika runt i resten av världen då?!

Jag har aldrig sett den 8e mars som en dag att tycka synd om varken mig själv eller någon annan för att den är kvinna. jag uppmärksammar den dagen för att den är viktig och för att den behövs. Det handlar inte ett jävla dugg om att tycka synd om sig själv eller inte, det handlar om att lägga fokus på ojämlikheten, förtryck, diskriminering, hat och en jävla massa mer - som drabbar kvinnor, just för att de är kvinnor!!

Fast nu tappade du mig på sista biten?! Hur gled du in på en legalisering av prostitution för män och kvinnor? Och varför nämner du enbart att "vi ska rädda kvinnorna " genom att legalisera prostitution? De lär ju finnas en hel del kukbärare som också säljer sig under hot, misshandel, tvång och koppleri. Kanske inte lika stor utsträckning, men är inte det du skriver om något att sätta kvinnor i ett tycka-synd-fack?!

Så du tänkte att i samma veva som vi jämnar ut lönerna ska vi även se till att både män och kvinnor kan sälja sina kroppar för att de vill de och inte under hot?

Bor du i sthlm? Vore kul att ta en kaffe och snacka vidare :)//Caro

Kommentarer

Postat av: Emma Estevez

Publicerad 2011-03-23 20:12:02

I artikeln står också:

"Skillnaden kan vara mindre om man tar hänsyn till flera faktorer som till exempel ledningsansvar och erfarenhet."

Jag har aldrig påstått något annat, det är vidrigt hur kvinnor behandlas i många länder. Vi har kvinnor som inte får vistas ute utan manliga släktingar, som inte får köra bil, gå i skolan, kvinnor som tvingas till könsstympning och tvångsgifte. Det om något är vad som borde uppmärksammas, för det är något som vi sakta men säkert kommer att se med av i Sverige om ingen sätter stopp.Jag menar att det finns en stark "tycka-synd-om-kultur" i det här landet som ingen tjänar något på, varken kvinnor eller män. Jag vet inte hur du känner, men jag tycker inte att det varken behövs eller ska krävas en dag för att kvinnor ska uppmärksammas, det fixar vi ändå. Människor av olika religioner, åsikter och hudfärg drabbas också av olika former av förtryck, ska alla ha en egen dag för det? Ingen människa på jorden ska särbehandlas oavsett kön, etnicitet, religion. Det uppnår vi inte genom att ge alla utsatta en speciell dag.Det är för mig en viktig (främst) kvinnofråga som skulle behöva debatteras mer. Jag skrev inlägget i all hast och formulerade mig lite olyckligt där. Det gäller självklart också män. Nej, det gör etablissemanget när de säger att det inte finns några "lyckliga horor", folk som prostituerar sig självmant. Att påstå något sådant är att systematiskt nedvärdera en hel yrkeskår. Kom ihåg, en svensk hora kan heller inte gå ut och öppet försvara sitt yrkesval utan att bli stigmatiserad, socialt utstött och antagligen också förlora sin karriär (i och med att den lagens moraliserande arm skulle ingripa och förstöra personens verksamhet).Snacka får vi göra här eftersom jag har lämnat Stockholm för länge sen :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela