internationella kvinnodagen,

"Men asså, ska kvinnorna ha en egen jävla dag. Amen då ska männen också ha det! Det om något är ju ett tecken på ojämlikhet!!".

Och ja visst, jag är mer än gärna på att fira alla världens fina män en specifik dag om året, och det är jag mer än villig att göra den dag då alla får lika lön efter lika arbete, det inte ses som en vidrig sport att diskriminera, exploatera och minimera kvinnor just för att de är kvinnor. Den dag då kvinnor inte systematiskt nedvärderas på arbetsmarknande, i media, i familjen och i samhället just för att de är kvinnor. Den dag då kvinnor inte mördas, misshandlas, sexuellt utnyttjas och används som handlingsvaror och betalningsmedel just för att de är kvinnor. Den dagen då kön inte är de centrala i samhället utan det är personen som räknas, den dagen är jag mer än villig att fira.


Men fram tills dess håller jag fast vid att denna dag tyvärr måste existera och det är med en blandad klump i magen som jag "firar" denna dag. Så mycket kärlek och stolthet i historien, och så jävla mycket förtryck och hat som ännu måste besegras.ps. men vilket jävla nicko har lagt in både semeldagen och pannkakans dag på kvinnodagen?! Dessa dager krävs ju också firning och är inte tre på samma dag lite over the top?

#1 - Emma Estevez

Hej!"den dag då alla får lika lön efter lika arbete"

Det har vi redan uppnått i Sverige. Källa: http://www.aftonbladet.se/ekonomi/article402700.ab

Det är omöjligt att ta reda på exakt hur det ligger till eftersom lön ofta är beserat på hur bra/mycket man jobbar samt hur bra man är på att "snacka för dig" under lönesamtal. Se även hit om kvinnors inkomstutveckling den senaste tiden gentemot mäns: http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/scb/pressrelease/view/inkomststatistik-totalraeknad-2006-kvinnors-inkomstutveckling-baettre-aen-maens-191471

Något man däremot kan och bör påverka är gubbvälde och nepotism som är något som är väldigt utbrett i "jämställdhetens Sverige".

Det drabbar såväl kvinnor som män. Sammma gubbar och samma familjer som generation efter generation styr landets största företag.Jag är så trött på alla tidningsartiklar, uttalandet från politiker och diverse politiker som hela tiden envisas med att kasta in alla svenska kvinnor i "tyck synd om mig"-fällan. Om vi tittar på lite statistik så säger den t.ex. att:

*Män begår fler brott än kvinnor

*Män utsätts för fler brott än kvinnor

*Män löper en mycket högre risk att hamna i fängelse

*Pojkar presterar sämre än flickor i skolan

*Män löper mycket större risk att bli mördad/misshandlad/rånad.

*Män tjänar i genomsnitt mer än kvinnor, men måste bl.a. betala mer för sin bilförsäkring.Vi behöver inte en förbannad temadag för att tycka synd om oss ännu mer, det sköter etablissamanget åt oss. Det har gått så pass långt att många framstående kvinnor börjat ursäkta alla sina tillkortakommanden med att "ni går så hårt åt mig baaaara för att jag är kvinna" (läs ex: alkis-Schyman) :(. Vi har i dagens Sverige uppnåt något som skulle kunna kallas jämlikhet mellan könen, låt oss för fan inte tappa det nu genom att dalta sönder halva vår befolkning. Vad vi istället skulle kunna ha är en orättvisans dag då man uppmärksammar orättvisor i samhället, oavsett könstillhörighet eller sexuell läggning. Eller en för kvinnor utsatta för religiöst förtryck? Där skulle vi verkligen kunna pressa vårt lands makthavare.Låt oss också i samma jämställdhetsanda legalisera prostitution för både män och kvinnor. Släpp den trångsynta Sverigementaliteten och börja titta på fakta. En legalisering och kontrollering av prostitution skulle kunna rädda och hjälpa hundra- kanske tusentals kvinnor som hamnat i händerna på människosmugglare. Kan vi konkurrera ut den illegala marknaden med människor som själva valt att sälja sex och som inte lever under dödshot så gör vi dessa kvinnor en enorm tjänst. Även samhället skulle dra nytta av det, kan vi reglera den till avsatta områden, beskatta den och använda vinsten till traffickingoffer så vore det en win-win.

Släpp människan, invidividen och i synnerhet kvinnan fri. Om två myndiga människor, på frivillig basis bestämmer sig för att ha sex där ena parten sen kommer få betalt av den andra, ja, låt dem då ha det! Kvinnor såväl som män ska ha rätt att bestämma över sin egen kropp.Hoppas du inte tyckte att det blev för långt. Den här typen av ämnen gör mig väldigt passionerad, både som kvinna och som feminist.