dagens sverige.

För ungefär ett år sedan blev jag utsatt för något som kallas kontraktbrott. Jag hade blivit lovad fast tjänst 4-5 veckor på heltid, skulle börja måndag morgon och fredagen innan får jag ett sms om att jag blivit ersatt av en annan tjej.
- men då jag inte är med i facket och detta är ett av Sveriges sämsta företag med inga regler eller lagföljelser så stod jag utan trygghet.

Jag har en egen lägenhet att betala för, bodde själv, hade inget jobb och jag ville dö. Mamma grät och jag ville döda. - några veckor senare hade de ångrat sig och ville ha mig tillbaka, men jag var för arg för att ens svara i telefon och vägrade godta deras patetiska ursäkter.

Idag gick jag förbi det jobbet, och min närmaste chef då började nästan gråta när hon såg mig. Och vi visste båda att det hade skett ovanför våra huvuden. Hon hade haft både ett och flera bråk med cheferna om hur de lät mig gå, och min vrede väcktes åter.


Jag har gjort väldigt många fel med mina arbeten, haft världskrig med cheferna som vägrar lyssna och behandlat mig illa. Bråkat, skrikit och vägrat ta skit. Vilket även resulterat i att jag knappt har några fina papper från några företag.

- men mitt tips; vägra ta skit och kräv papper och kontrakt på allt!


ps. gör mig en tjänst, handla aldrig hos S Blommor. Dom är as, kör med människor och vet inte vad vanligt jävla vett är.

ps 2. hon erbjöd mig även jobbet tillbaka, och jag sa att jag skulle tänka på saken.

4 kommentarer
Sanna

Hej! Tänkte bara säga att bara för att det finns ett fåtal as på s- blommor betyder inte det att hela företaget är skit! Nog för att dom behandlade dej fel, vilket var fruktansvärt, men det finns många chefer och säljare som är helt underbara och jag tycker man inte alls ska bojkotta s- blommor. Om alla skulle göra det skulle jag inte ha nått jobb kvar! Jag menar inge illa med det här, men jag blev bara så arg när jag läste att s- blommor är as, eftersom jag själv är en del av s- blommor!

caro

Jag vet att det finns en hel del snälla människor på det där företaget, men jag tycker det är skamligt att högt uppsatta chefer beter sig som dom gör. Och det gäller givetvis inte enbart s-blommor, utan alla företag.



<3

Anonym

Jäkligt osmidigt och omoget att skriva om att bojkotta företag man jobbat på. Ser säkert jättebra ut om dina kommande chefer får syn på det. Hon som erbjöd dig jobbet borde veta vad du skriver. Känns som om du skälv gjorde dig förtjänt av det

caro

Ja, om mina kommande chefer (konstig formulering?!) skulle tycka att detta är omoget så får de tycka det. Jag kan gärna ta en diskussion om detta och den som inte tycker att de förra cheferna gjorde fel är dumma i huvudet. De bröt mot lagen på flera olika sätt.

- och hon som erbjöd mig jobbet har inget med vad de förra cheferna gjorde.



Och nej, jag tycker faktiskt inte att jag hade gjort mig förtjänt av det. Jag jobbade 12h-pass utan rast och sa aldrig ifrån. Tills jag fick sparken.