hur fungerar homokärleken i hjärnan?!

Efter föreläsningen hade vi frågestund igår, och en gubbe kom med denna fråga:

"Hur fungerar det när homosexuella blir kära? Vart i hjärnan sitter det hos dom? Jag har hört att det område i hjärnan som reagerar hos en kvinna när hon är kär, är samma sak som reagerar hos en man som är homosexuell. Och en kvinna som är homosexuell har samma reaktion som en man."

Föreläsaren sa att det var samma slags kärlek och därmed samma slags reaktion i hjärnan, oavsett om det var en man som blev kär i en kvinna eller i en man och detsamma med kvinnor. Och att det skulle "byta plats" för att en person var homo kunde hon inte tänka sig.


Och jag vet inte, men det känns bara som den där lilla gubbjäveln var som så många andra är - helt inphuckade i könsrollerna! Så även om det är två män som är tillsammans så måste den ena "vara kvinnan" i förhållandet. Vilket då skulle resultera i att flator och heteromän reagerar på samma sätt när de blir kära - för att de då tänker och reagerar på samma sätt?! Och detsamma med bögar och kvinnor då? (vilket han även förklarade med varför bögar och kvinnor kan vara så goda vänner...)

- ibland blir jag bara så jävla trött på människor.


ps. hur intressant vore det inte vara hjärnforskare? Hur blir en det? Jag skulle kunna rikta in mig på kärlekens kemi och libido, lustens reaktioner i hjärnan när vi vill ligga.
0 kommentarer