förändra sig för någon annan?

Varför är det ofta i tvserier som personer försöker göra om sig själva för att matcha ihop med någon annan? Jag kan faktiskt inte komma på en enda serie jag sett där det inte finns ett antal scener där någon vill göra om sig för att få någon annan på fall.


Gör folk så i verkliga livet? Och varför i sådana fall?


Jag försöker få ihop resonemanget men kommer ungefär fram till detta "Om jag låtsas vara någon annan eller lägger till lite andra egenskaper så kommer den här personen att tycka om mig!"...


Fast sen slog det mig att jag också pysslade med detta och min favoritändring var temat musik. Jag vet inte hur jag fick för mig det, men jag hade väl någon eutopi om att jag och den där personen skulle ligga och vrålhångla och ha väldigt mycket fina stunder till vår gemensamma musiksmak. Fast det blev ju aldrig så, speciellt inte eftersom jag under gymnasietiden ofta fejkade min egen musiksmak, så delad njutning just där blev det ju aldrig...
- jag tror jag tänkte att det var den del som var enklast att ändra, bara lyssna på några plattor, googla lite och lägga så mycket som möjligt på minnet.



ps. idag vet jag bättre. Jag vet ju att min musiksmak är bäst, och om den person jag ska hångla med inte vill ha just Håkan Hellström i bakgrunden är den personen det är fel på.
0 kommentarer