lördagslistan,

Jag skulle så himla gärna vilja ha ett eget radioprogram. Ge mig en halvtimme i valfri kanal (ej samtidigt som Malin Berghagen, den där kåtsuktiga morgonrösten ger mig rysningar...) och jag skulle prata om allt. Och det skulle vara bra. Det ska bli mitt nästa stora mål, liksom ta ännu ett kliv in i mediasverige!


Och jag skulle ha en lista, jag älskar listor så jag skulle absolut ha med en lista varje gång. Ta upp saker att hylla, glömda saker som behöver få lite ny uppmärksamhet. Och dissa en hel del. Ungefär som denna.

  • SCUM-manifestet - att det sätts upp på Turteatern i Stockholm. Självklart ska jag se pjäsen, måste bara få tag i biljetter. Kan nog bli en riktig fest.
  • julbak - jag är en julhatare, men finns det något mysigare än att baka och fixa inför denna röda högtid? Sväng ihop en deg, bjud in lite vänner, värm glöggen - och det kommer bli nostalgifest!
  • hångel - ibland får jag för mig att detta skulle skrivas ut på recept. Kan miljöpartiet föreslå husdjur så kan jag föreslå hångel som medicin för kroppen. Är det bra, så kan det vara oslagbart.
  • vardagsmiddagar - tyvärr ganska ovanligt med tanke på alla dessa jobbtimmar som ska skötas. Men det är så värt att vara lite trött dagen med orsaken att ha hängt med några finingar och skrattat bort timmar.

 

  • "Nu räcker det" - denna lilla kvinnohatargrupp som gör en arg aktion mot SCUM-manifestet. Har ni sett deras lilla grupp på FB? Jag får någon form av moderskänslor av detta. Lite som att jag känner i hjärtat "nej men lilla pluttiluttigrupp, visst är det också synd om er. Så himla himla synd om män som också blir förtryckta!".
  • fyllesms - varför gör vi detta? Jag är expert på detta, direkt efter två-tre öl ska det börja pillas på telefonen och skickas iväg en massa. Antingen ihopbyggda meningar om mina känslor jag har för någon, eller de där kåta smsen, eller bara annat trams. Ny regel - vill jag ligga med någon en lördag 23.37, kan jag lika gärna skicka smset 14.37 på dagen - är ni med på detta?
  • empatilösa kräk - dessa finns tyvärr överallt. På tuben, i kön på ica, bland ens egna nära. Fruktansvärt och obehagligt att stöta på. Försök rätta eller gå vidare med livet.
6 kommentarer
Emma Estevez

SCUM, visste att det skulle komma upp förr eller senare. Varför är det plötsligt okej att sprida hatiska budskap? Och varför får alla kulturmarxister plötsligt kollektiv orgasm över teateruppsättningen? Är visst hat bättre än annat? Skenheligt tycker jag. Jag tänkte försöka mig på en jämförelse, om än en trött sådan, hur tänker du kring jämförelsen Breivik - Solanas?



Båda...

*skrev hatiska manifest riktat mot en viss grupp i samhället.

*tog till våld i sin kamp (om man nu kan kalla det för kamp).

*var mer eller mindre sinnessjuka



Kort sagt: vad gör hennes manifest beundransvärt och Breiviks till avskyvärt?

Emma Estevez

Tänkte passa på att förtydliga och säga att jag självklart inte är emot att texter av den typen ska förbjudas eller censureras. Vad jag vill poängtera är att ett hatmanifest inte är finare än något annat. Den som vill se pjäsen, läsa boken, besöka nazistmöten ska få göra det. Men ungdomar ska inte tvingas, dvs. under skoltid, se en separatist-feministisk hatpjäs, lika lite som de ska behöva läsa Mein kampf. Jag tror också det är vad denna s.k. "kvinnohatargrupp" vill. Hatar man hat, är man då en hatare? Eller tar två hat ut varandra? Om jag hatar hatande kvinnor, är jag då en hat-hatande kvinnohatare?

caro

Kan inleda med att säga att jag inte är helt påläst om detta ämne, fast jag har dom tankarna kring detta att människor blir så förbannat upprörda, kränkta, klivna på tårna - för att det är en pjäs där män inte har allt makt, de är inte överordnade, hyllade enbart för att de är män eller ens omtyckta. Utan rentav roten till allt ont.



Och den typen av framställning av det manliga könet svider för vissa.



Jag tänker lite såhär att hade dom gjort en teaterföreställning av tex Egalias döttrar, av Gerd Brantenberg - hade det även resulterat i en motattack. För den boken visar in i minsta detalj hur patriarkatet fungerar, men att rollerna är ombytta...

Emma Estevez

Jag är själv inte fullt så upprörd, men hatet är å andra sidan inte riktat mot mig. Om du läser manifestet så ska du se att det inte handlar om att "män inte har all makt", utan är ett regelrätt hat-manifest som förordar våld och separatism. Att författaren dessutom gjorde slag i saken och försökte mörda en annan människa gör det ännu mer skrämmande.

Varför fördömer vi en sorts hat och hyllar en annan? Dubbelmoral på högsta nivå.



Jag har inte läst den, men jag tror knappast den hade hyllats av kultureliten eller tvingats på gymnasieungdomar.

caro

Jag vill gärna läsa manifestet, och jag kan tänka mig att jag kan förstå det på ett helt annat sätt än många andra. En liten fråga, det är absolut hemskt att hon försökte mörda en annan människa, men bara att det finns titlar som "Hustrumisshandel", "kvinnomisshandel", och att kvinnor rent allmänt mördas dagligen för att de är just kvinnor - det är sånt som vi är vana vid och som får långt ifrån den uppmärksamhet och motstånd det ska ha.



- skulle manifestet vara tvärtom, skulle vi förmodligen kalla personen för en ny Strindberg.



Den är mycket hyllad och kallas nog för en modern klassiker.

Emma Estevez

Jag tror nazister tolkar Mein Kampf annorlunda än de flesta. Och det betyder inte att innehållet är mindre förkastligt.

Ja, lagen borde givetvis vara könsneutral. För vad ska man annars kalla det om det förekommer våld i homosexuella relationer t.ex.? Misshandel är misshandel, oavsett kön.



Förmodligen inte. Den som idag, skriver något liknande som Strindberg skrev på 1800-talet, skulle förmodligen aldrig ens få något utgivet. Skillnaden mellan Solanas och Strindberg är att han aldrig förordade våld mot alla världens kvinnor. Det trots att Strindberg skrev sitt verk 80 år innan Solanas, i en värld som med dagens mått kan beskrivas som väldigt primitiv.



Att den okritiskt hyllats av en kulturmarxistisk, svensk mediaelit gör den inte till en klassiker.