no shaving november?

Någon mer som har hört talas om det? Och tydligen ska det bara gälla män, så kvinnor kan gott fortsätta raka sig både här och där, så att det fortsätter vara lite ordning i världen.

Men någon som vet vad det är? Jag antar att det kan vara någon form av mustashkamp? Typ skippa att raka skägget för att visa att du stöttar någon form av cancer. För att skapa lite gemensam känsla där i kön på ica.


Något som jag tycker allra mest fascinerande i vårt samhälle är hur vi låter vår kroppsbehåring ta så pass mycket plats. Det ska fixas, trimmas, rakas, plockas och det är ett område som är under ständig bevakning. Det finns tydliga mallar och normer kring detta och råkar tex en kvinna bara vilja skita i att raka benen en varm sommardag blir det ramaskri!
- det finns så otroligt mycket föreställningar och ramar kring hur en kropps behåring ska se ut på grund av de kön en uppger sig ha. Och bryter en mot detta så blir en antingen kallad feministfitta, fjolla, äckel och andra otrevliga benämningar.


Min tanke? - Du bestämmer hur du vill att ditt hår på kroppen ska vara! Låter du håret växa året om, mysigt för dig. Rakar du hel kroppen varje dag, trevligt för dig. Födelsedagsrakar du bara fittan, kul för dig. Ansar du vid fullmåne, mysigt för dig. - det viktigaste är att du bestämmer hur du vill ha det, ingen - varken partner, kompis eller samhället ska bestämma hur du vill att din kropp ska se ut!


Eeh, jag skojade bara om det jag skrev om att det kunde vara en kampanj för att stötta någon form av cancer... Om jag fattar det rätt, vilket jag hoppas att jag inte gör - så är det en månad då män ska odla hår på hela kroppen för att bygga på sin maskulina sida...
0 kommentarer