onan ---> onani

Visste ni att en av de bästa sysselsättningarnas ord kommer från bibeln? Ordet ONANI kommer från den bibliska historien där mannen Onan enligt lag ska uppfylla sin svågerplikt och göra sin bortgångna brors hustru gravid. Men han inser att barnet inte kommer att räknas som hans, drar sig ur och sperman spills på marken...


Dnananana ----> han låg då alltså ett tag med kvinnan Tamar och förmodligen njöt utav det, men bangade ur på slutet och kom alltså utanför henne. Vilket som kan tolkas som någon form av onani. Eller jag antar att de tolkar det som onani då det inte blev ett bibliskt regelrätt genomfört samlag.
( till historien hör även att gud blev så arg på Onan för att han inte gjort sin uppgift att han blev dödad... Något som jag anser garanterat påbyggt allt det där med skam och skuld kring onani.)


- det är dessa delar jag tycker är allra roligaste med min kurs jag läser hos Teologiska universitetet i Uppsala. När vi går igenom dessa bitar och jag får såga denna scen allt vad jag kan. Wohoo! (jag är inte helt säker på att det var mina lärares primära syfte med denna tenta, men det mesta är ju faktiskt en tolkningsfråga.)


ps. jag skulle inte rekommendera detta sätt till att onanera... Kan ju inte varit sådär överdrivet lajbans för Tamar att ligga där och bli onnad.

ps 2. jag tolkar inte samlag och sex enligt bibeln - gör det du om du vill, eller gör det inte om du vill. Du avgör själv vad du tycker är samlag eller sex.
0 kommentarer