respektera andras åsikter,

Det där med åsikter, det är så stort och mäktigt och enligt mig bland det viktigaste vi har. En människa utan åsikter är för mig lika intressant som ett jävla a4. Visst, en behöver inte kunna allt och ha åsikter om allt, men lite principer och grundåsikter borde alla ha.

Och jag har jättemycket åsikter, om det mesta faktiskt. Eller det jag bryr mig om snarare. Så om tex sport och bilar har jag nog inga åsikter alls. Men resten har jag nog alltid något att säga.



Och under lunchen med Moa kom jag ju självklart att tänka på hur mina åsikter kommer att krocka med mina partners. Jag har alltid sagt att jag aldrig kommer gifta mig med en blå, för att vi har helt olika människosyn... Men om vi bortser från den politiska färgen så finns det ju hur mycket annat som jag brinner för och som jag tycker är viktigt, som ligger varmt om hjärtat - och det skulle ju ta sönder mig om min partner inte ansåg det som viktigt.

Och jag som tyvärr kan vara så bra på att totaldissa andra människors tankar och åsikter... Jag lyssnar, men jag kan gärna tycka att den personen är helt ute och cyklar.

Slutsats: nästa partner ska då gärna ha liknande åsikter som mig, men får gärna kunna diskutera och lära mig sånt jag ännu inte kan och som jag motvilligt kommer erkänna. Samt respektera mina åsikter på samma sätt som jag respekterar dennes åsikter.

- Och folk tycker att känslor är krångligt?!
0 kommentarer