vi och dom,

Jag har tänkt mycket på det där med vi och dom, och den där eftersträvan efter att jämt vilja stoppa människor i olika fack! En sak som jag fortfarande inte förstår... Men just det där med att anse sig ha rätten att få tycka till om andra, det är ett fascinerade fenomen.

Man ska inte ha sex så,
det är fel att ha sex så,
det är äckligt när andra gör så,
folk borde inte få ha sex så,
osv...


Detta är några exempel på som folk är extremt bra på att kasta ur sig, utan ens tänka efter. Vem är jag att bestämma hur andra människor ska ha sex? Jag kan ha min åsikt gällande hur jag vill eller inte vill ha sex, men jag kan inte bestämma hur andra ska ha det. Visst att det finns områden som barn och djur (som enligt mig borde gälla alla då det är försvarslösa varelser) men allt det andra som så många vill tycka till om. Det gör mig inte klok.


Så när jag skulle skriva en uppsats i religion och få med begreppet vi och dom, så blev det totalstopp. Speciellt med tanke på att all litteratur var skriven ur ett heteronormativt synsätt, då det automatiskt redan var uppdelat i vi och dom. Lika förvånadsvärt som fantastiskt hur en del antika åsikter fortfarande kan hänga kvar...


ps. så vad det gäller min rådgivning i Veckorevyn så kommer det vara just en rådgivning. Jag kan ge tips, trix och ge hintar på hur en får till ett sexliv som känns bra i hela kroppen, som inte skadar och är efter ens egen vilja.
0 kommentarer