sexualupplysare och bokälskare

18 barn på 22 år.

Publicerad 2011-09-28 23:34:38 i Sex osv.,

Jag läste idag om en familj borta i staterna som bestod av en mamma och en pappa och arton barn. Denna familj hade skapats på tjugotvå år. Så på lika många år som jag knallat omkring på denna jord har denna kvinna varit gravid. Konstant! Vore jag snäppet smartare skulle jag räkna ut exakt hur många dygn hon kan tänkas ha tillbringat som icke-på-smällen.

Anledningen till att de ville ha ett eget kollo?

- de var strikt religiösa och la sina liv och hennes livmoder i guds händer. Det var liksom guds uppgift att bestämma hur många de skulle bli, dessutom så var de strikt emot preventivmedel av alla dess slag. Det var även guds uppgift att hon hade genomgått två missfall och ett antal hormonomgångar för att kunna föda fram fler barn...


Jag tänker lite som jag brukar kring religion, så länge en själv mår bra och inte skadar någon annan så tro på vad som helst. Men när det kommer till att just ligga och det där med barn anser jag att det är en själv som ska bestämma när det ska ske, och att det där med preventivmedel är en himla bra grej för att just inte få oönskade barn eller könisar.ps. känner redan nu hur bra det är att jag läser en av mina kurser på Uppsalas teologiska universitet, Sex för gud skull. Om sexualitet och religion. Jag vill så gärna vidga mina vyer kring detta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela