sexualupplysare och bokälskare

eeeh jag läser genus?!

Publicerad 2011-09-08 22:36:04 i Sex osv.,

Alla som någon gång har läst genus, och fått frågan om ens studier vet den där sviktande känslan - kommer detta vara en människa som förstår och kan lite genus? Eller kommer det vara en jobbig jäkel som fattar nada?!

- av en som inte fattar är svaret oftast såhär: Asså, jag är också kvinna! Och jag vill minsann också att det ska vara lika lön för alla! Asså verkligen. SÅ jag är ju typ feminist. Dessutom så lever vi faktiskt i Sverige, och det är ju världens mest jämställda land! Men att vara sådär himla arg på männen hela tiden? Vad ska de tjäna till? Och varför kan kvinnorna inte bara raka sig under armarna?
(och så går dom och lagar middag till maken och känner sig så jävla feministisk för den här måltiden fick han minsann själv hälla upp mjölken. Som hon för övrigt inhandlat...)Eller så kan det bli helt fantastiskt. Jag fick frågan igår av en sköterska, och det visade sig att hon hade varit med i Grupp 8, kände en av genusproffesorerna på Södertörn som även är en av skaparna av boken "8 kvinnor, 8 liv" och hängde med Ebba Witt Brattström och gruppen Aurora. Hur häftigt är inte det?
- dessutom blev hon jätteglad när jag berättade vad jag ville bli och sa att det verkligen behövdes fler som jag. Åh, så himla fin människa!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela