sexualupplysare och bokälskare

kära sexton åriga jag,

Publicerad 2011-09-05 23:52:19 i Sex osv.,

Du står precis mellan säkra grundskolan och gymnasiet där du inte känner en människa. Men du kan vara lugn, du kommer inte bli mobbad utan redan på första rasten kommer en lång blondin komma fram till dig och efter fem min garvar ni åt varandras skämt. Innan veckan är slut har du träffat ytterligare tre till och ni kommer vara bästa vänner. Och även om ni numera inte ses dagligen så vet du att dom alltid finns där som du finns för dom.

Och all ångest inför framtiden kommer att lösa sig, och du kommer få ligga! Även om första gången är värdelös så kommer det bli bättre och du kommer få ligga. Du kommer ganska snabbt upptäcka hur lätt det kan vara att få ligga, på både gott och ont.
- vad det gäller kärlek så händer det också. Men tyvärr kan jag säga att den första du blir kär i inte är ditt livs kärlek. Ni hänger i några år, men till sist ger han upp och du inser efter ett tag när hjärtat lugnat sig att det var det bästa som kunde ha hänt.
- och du kommer snart inse att det är kul att vara förälskad, även om du håller dig från att bli det. Fast ibland är det värt att få hjärtat krossat för några månaders förälskelse.

När du är arton kommer du ha kommit fram till vad du vill göra och du kommer boka möta med din syo, hon kommer fnissa åt att du vill bli sexolog, erbjuda en kurs du ändå inte får gå och du kommer gå hem och gråta över alla utklippta artiklar och en dröm du trodde går i bitar.
- det gör den inte och du kommer ha fantastiskt kul och träffa så många finingar under tiden du utbildar dig själv till sexolog. Men det kommer gå!

När du är arton/nitton får du göra din första cellprovtagning. Du skulle bara dit för en gynundersökning, men din läkare ville göra ett cellprov och du kommer ha gråt i halsen och skrika "så nu säger du att jag har cancer också?!", men provet är negativt.

Ett halvår senare, en månad innan du fyller 20 får du ett brev på posten att det är något fel på ditt blod, och du har hepatit c. Det kommer vara det värsta året i ditt liv.

En vecka efter att du blivit friskförklarad får du ett samtal om att personen som står för halva uppsättningen av dina gener har cancer, och inte kommer överleva.
- och ett år har gått sen dess nu.


Kära sexton åriga jag, livet kommer att vara fyllt med så jävla mycket jobbigt, ångest och stunder då du bara kommer vilja lägga dig i en hög och gråta tills tårarna tar slut. Och det kommer du visserligen att göra några gånger. Du kommer få hjärtat krossat och du kommer vakna och vilja somna om igen.
- men du kommer även skratta tills tårarna sprutar och luften tar slut, somna i soffan på hundratals filmkvällar med dina bästa vänner kring dig, ha middagar, dansa till solen gått upp, hångla i timmar, ligga med både den ena och den andra. Och du kommer känna så jävla mycket olika saker. Du kommer skratta, gråta, skrika, sorg, smärta, men också väldigt mycket glädje och kärlek. Så jävla mycket kärlek.

Kommentarer

Postat av: malin

Publicerad 2011-09-06 12:07:26

<3

Postat av: Emsan

Publicerad 2011-09-06 12:18:09

Vad fint skrivet Caro<3 fick tårar när jag läste detta..Vi fem kommer alltid Att hålla ihop :)<3Puss din HT Emly!

Postat av: Jenny

Publicerad 2011-09-06 13:19:31

<3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela