1:6 - om jag vill raka mig, hur gör jag det bäst?

Om, när och efter att en tagit ställning kring hur en vill raka eller icke-raka sin kropp och kommit fram till att det kanske vore kul att testa på att raka fittan så uppmanar jag er till att göra det på bästa sätt. För ska det göras så ska det göras på rätt sätt.


Rakhyveln: ska vara ny, ren och vass. Allra bästa är att använda en rakhyvel per rakställe! När en rakar sig så är det ofta väldigt tunn hud, små sår kan lätt uppstå samt utbyte av bakterier mellan de olika ställena kan leda till irriation och sveda.


När du ska intimraka dig så ska du använda dig av denna produkt för att få bäst rakning, slippa skärsår och små röda prickar. Kommer från RFSU´s intimprodukter och finns att hitta på närmaste Apotek och stora varuhus.


Det du inte ska använda är någon produkt som liknar denna, den går superbra att använda till benen och armhålor. Men när det kommer till att raka ställen där det finns slemhinnor, dvs fittan, kuken och andra kön, då blir det inte sådär superbra när du använder en rakgel som doftar typ mosad persika. Den är alldeles för stark för känsliga slemhinnor.
- för visst har även jag tänkt tanken: "Mmm, tänk om fittan skulle smaka lite fruktsallad... Det skulle nog XX uppskatta!" - Dum tanke. Könet ska lukta kön och alla starka medel som just rakgel innehåller phuckar upp floran totalt. Vilket ofta leder till irritation, kan leda till svamp och framförallt så kommer fittan inte längre lukta fitta, utan som studiebesök hos random fiskgratängsfabrik.


Rakningen: sker medhårs. Alltså att en rakar längs hårstråna och inte mot håren. Det är lättare att skära sig, skapa irritation och att det blir fel. Det ska alltid ske medhårs.