höstens inbundna.

Har inte bläddrat i en inbunden bok på månader, och nu har jag fyra som bara väntar på att bli slukade. 
 
1) Svikaren av Katarina Wennstam. Första bok i en triologi. Jag älskade förra triologin och jag älskar allt hon skriver. Har inte fått tag på denna förrän nu och jag vet redan nu att jag kommer att älska även denna. Det finns få som kan skriva så argt men samtidigt konkret om mäns makt i samhället. 
 
2) Torka aldrig tårar utan handskar av Jonas Gardell. Jag är uppväxt med att dyrka Jonas Gardell, och jag tror att denna triologi kommer göra skillnad i samhället. Den kommer tränga in sig i kärnfamiljer, sjukvården och politiker kommer läsa den och det kommer bli bättre. 
 
3) Örfilen av Christos Tsiolkas. Har kommit femtio sidor i denna och hatar redan huvudkaraktären, språket är fantastiskt och den är svår att lägga ifrån sig. Kommer förmodligen bli succé i pocket. Hade jag varit snäppet bättre på engelska hade den redan varit utläst, jublar nu istället för att den finns på svenska.
 
4) Betvingade av Simona Ahrnstedt. Jag dyrkade hennes förra romance-bok, och kommer förmodligen dyrka även denna. Historisk skildring med erotiska och kärleksfulla inslag. Detta mina vänner, det är bra saker.