kvalitetstid - en krönika om kärleken till vänner

Jag och kombon hade kvalitetstid igår, några timmar som vi umgicks över god pasta inne i stan. Hade fått hintar om att jag är med andra vänner på andra sätt, än hur jag är med henne. Och visst blir det så? När en bor ihop med någon så blir det på ett sätt, en hamnar i ett visst lunk, äter måltider ihop, somnar till filmer tillsammans och hänger sporadiskt utanför hemmet. Medan när jag hänger med andra vänner blir det oftast mer uppstyrt. Även om det ofta sker i hemmet, så blir det på ett annat vis. 
 
Sagt och gjort, kvalitetstid ordnades och jag älskar det. Jag gillar att skapa luckor i min kalender, skriva in i schemat att dessa timmar ska ägnas åt vänskap, skratt och kärlek. Och att veta att jag gör plats för människor jag älskar i mitt liv. Att det inte är något som bara sker, utan något som jag tillsammans med andra väljer. 
 
Alla mina vänner som jag har i mitt liv nu, är människor som jag kan se mig med resten av mitt liv. Visst, jag kan se nöjet i att ha vissa minglare som en hänger med ute på klubbar, mingel eller olika typer av sammanhang. Men de människor som jag klassar som vänner, det är ju människor som jag vill ha kvar. Som jag älskar, behöver, kan prata med och vill ha en relation med. Folk som jag aktivt valt att ha kvar i mitt liv, och som jag aktivt vill fortsätta ha en vänskap med. Som jag vill ha kvar i mitt hjärta och kunna kalla min vän. Och jag är lycklig och fascinerad över hur jag kan ha olika relationer med olika vänner och hur de ofta passar bra ihop när jag smälter samman olika gäng av vänner. Hur jag blir deras nav i hjulet och hur de kan klicka med varandra. 
 
Mina vänner, jag kan få ett mysigt tryck över bröstet när jag tänker på hur mycket jag älskar dom. För det gör jag, så jävla mycket. Och värdesätter varje måltid, kaffe, danskväll och resa. Oavsett om vi svettas på ett dansgolv, äter våfflor på mitt vardagsrumsgolv eller om jag somnar fem minuter in i filmen - så älskar jag det. Jag älskar att jag aktivt väljer att ha ett stort vänskapsgäng och värdesätter varje relation. Och jag vet att den dag jag väljer att fastna för en partner, så har den en drös kärlekar i mitt liv att umgås och klicka med. 
 
För jag tänker så ofta på det kinesiska ordspråket: familjen är de vänner vi väljer. Jag har en gigantisk släkt, en stor familj och världens bästa vänner som jag aktivt valt in.  För i mitt liv är det ordspråket ett sätt att leva.
 
1 kommentar
Daniel

Fint skrivet och jag är så glad att jag har det likadant :)