sexiga hantverkare

Måndag morgon, jag avverkar morgonens första kaffekoppar, går igenom mailen och förbereder inför plugg. Då det plingar på dörren. Utanför står en hantverkare som ber att få komma in. Är på väg att ta av sig jackan när jag tittar frågande på henom. Behåller jackan på och kliver in. Mumlar något om att det är något fönster som ska fixas och att jag ska ha fått en lapp. Det har jag icke fått, och det är ungefär nu jag inser att jag står i bara linne och strumpbyxor. Krispig stämning uppstår och det börjar kännas som inledningen till en kass porrfilm. 
 
Hen stövlar på, tittar lite på fönstret och balkongdörren, vänder sig sedan om och frågar "vilken fog tror du att det är jag ska laga?!" ...
 
Är det nu jag ska visa mina obefintliga hantverkarskills och peka ut vad som ska göras? Eller ska hantverkaren själv veta vad som ska göras innan hen kliver in i en främmande människas hem? 
 
 
Det var i detta ögonblick som jag började fundera över vad det är kring hantverkare som folk tycker är så förbannat sexigt? Det kan ju inte vara en undersökning likt denna som går hem hos folk... Så är det kläderna? Musklerna? Kunskapen? Sättet de är på? Att dom är händiga? Jag vet inte. Men när Veckorevyn gjorde en undersökning för ett tag sen om just vilka de sexigaste yrken är hamnade hantverkare på plats tre. Intressant. 
 
0 kommentarer