två program med sexinslag

Jag älskar när olika program som inte har sex som huvudinriktning flikar in med fakta som rör sig om sex och hela den världen. Det blir intressant hur vinklingen blir, vilka ord dom väljer att använda och hur det smälts samman med det riktiga programmet. Denna vecka har jag lyckats finna det i både Hanna Helquists program och Lotta Lundgrens och Erik Haags program. Bägge finns på svtplay. Se, skratta och lär dig!
 
  • Jakten på det perfekta livet: Avsnitt sex handlar om den svenska synden. Hur kommer det sig att svenskar är syndiga? Vad är syndigt? Går det att synda idag och vad är den svenska synden i modern tid. Tidigare avsnitt har handlat om kropp, barn, partner, hem osv. Så ett helt avsnitt om den svenska synden var fantastiskt. Och jag älskar Hanna. 
  • Historieätarna: Avsnitt nummer två när dom går igenom 70-talet. När sexualiteten skulle släppas fri, folk levde i kollektiv, svartsjuka var en illusion och kroppen skulle vara frisläppt. En skulle ligga för njutningens skull och inte ha några spärrar. Barn skulle lära sig i tidig ålder hur barn blir till, att föräldrarna knullar och kalla könen för fitta och kuk. Det fanns "pedagogiska" böcker som förklarade ALLT. 
0 kommentarer