därför firar jag inte ahd.

I vårt samhälle finns det massor med normer och sociala koder som sitter stenhårt längs ryggraden hos majoriteten. En av de hårdaste är heteronormen. Är du tillsammans med någon av motsatt kön än det du har själv så blir du ständigt hyllad, prisad och omtyckt. Du klassas som normal och får ta för dig av en buffé med rättigheter, omtanke, nedtrampad stigar på de rätta vägarna och hyllas för att ni följer denna norm.


Om du däremot inte följer heteronormen väntar en lång rad med straff. Osynliga som synliga och du är under ständig bevakning, känslan av att du hela tiden gör något fel och fult flåsar dig i nacken. Du ses som exotisk och annorlunda. Du måste förklara dig, göra dig själv förstådd och du måste komma ut. Du måste ständigt bevisa och förespråka att du inte är en bricka i normspelet.


Om du valt själv att leva ensam så är du också en normbrytare. Du ses som annorlunda och visst vill du egentligen också ha någon att dela allt det roliga med i livet, allra längst in? - anser samhället. Visst kan en människa vara själv, men inget blir ju på riktigt förrän de är två som delar - säger folk. Du ses som det femte hjulet och den udda. Jokern i kortleken som gärna kan bli lite lustig och konstig stämning kring.Och jag vet att majoriteten av det som skrivs idag också har en liten liten del för alla singlar. Ofta med hurtiga hejarop, sexiga knep och tips  - för dig som inte har någon!! MEN - detta klassas som andra handens information, en avvikelse från normen och det spelar ingen roll hur hurtiga eller sexiga tipsen är - de är skrivna med puppueyes och med en sötsliskig ton som intygar att en absolut inte ska deppa för att en inte har någon just nu, hopp finnes!


Denna dag utgår från att heteronormen är det enda rätta. Och jag ser inte en enda anledning till att hylla detta.

#1 - Jenny

Det är faktiskt helt otroligt att de, 2012, bara har hetropar som pussas. Nästan värt att mejla och ifrågasätta...

#2 - Sofia

Borde inte alla dagar vara det man gör det till? :) när jag var singel å även nu har jag alltid sett det som en dag att fira alla fina människor med stora hjärtan runt omkring en. Bara ytterligare en "ursäkt" att ge något till alla storhjärtade personer i ens liv :) ha det gött :)

#3 - caro

Att de bara har vita, relativt unga heteropar. Dom har klämt in ett äldre par på ena kanten. Lika dåligt som pinsamt!Sofia - Det är en jättefin tanke och superbra idé. Men det är inte vad samhället puschar för och alla som faller utanför normen straffas. Visst hade jag också kunnat fira med wining and dining och allt det där tjollret, men överlag gillar jag inte en dag som ska handla om kärlek enbart syftar på kärlek för vissa (de rätta, enligt samhället.)

#4 - Sofia

Ah nä det är ju sant. Men tror på att förändra inifrån :) men metros omslag var en väldigt tråkig överraskning, speciellt med tanke på vilken mixad grupp deras läsare är. Borde vara folk från både höger, vänster. Från alla samhällsskikt,färg, form å kön. Så vi har ju en bit att gå :)