sexualupplysare och bokälskare

slida?

Publicerad 2012-02-24 11:42:19 i Sex osv.,

Satte röken i halsen och frustade mot gravstenen, jag hade inte förrän igår läst igenom spalten i tidningen själv. Ordet fitta har ersatts med slida.


Slida.


Vet inte riktigt vad jag tycker om det. Att fitta inte är ett accepterat ord i samhället är jag väl medveten om, men det är hitills det enda ord som beskriver allt. Slida är enbart "öppningen", själva hålet som omsluter något, där mensblodet kommer ut och där barnet föds ur.


Fitta däremot är allt. Venusberget, klitoris, mellangården, inre och yttre blygdläppar, slidan - allt!!


Så även om folk tar för givet att det jag vill framföra är en aktion och ett statement mot att få in fittan som ord i det accepterade ordbruket - så stämmer det absolut. Men, det är ett faktafel att enbart använda slida när en syftar på fler delar än enbart den delen.

Kommentarer

Postat av: Moa

Publicerad 2012-02-24 15:58:05

Men är de knäppa i hela hövet? Faktafel plus att det faktiskt är ett bra ord! Och inte en svordom (!!)!

Villen bild vill de att deras unga tjejer till läsare ska få? Reproducera bilden av att fittan inte är något man ska prata om, något som är så hemligt att den inte ens får ha ett namn? Nej tack!

Postat av: sex-caro

Publicerad 2012-02-25 21:50:31

Det är ett riktigt jävla bra ord och om folk bara fattade den ursprungliga tanken bakom ordet så skulle folk fatta lite mer! (Jag tänker att våt ängsmark tenderar ju lite på att fittan ska vara fuktig ---> inget jävla torrjuck som gäller.) Det finns ett ord/namn och det är fantastiskt! Heja fittan!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela