sverige, 2012.

Jag har inte hunnit läsa några tidningar, men jag har sett uppdateringar och hört från vänner - och det är med sorg i hjärtat och sinnet som jag inser att lagen står kvar.

Sverige har 2012 fortfarande en lag som ger rätten att tvångssterilisera människor som gör en könskorrigering.


Det finns så mycket kring detta ämne som är viktigt att belysa, diskutera, nöta några varv till, upplysa och informera kring. Den första lagen bygger på en mening som ger mig rysningar över hela kroppen och jag har svårt att förstå hur detta fortfarande kan pågå.

Göran Hägglund säger att det handlar om juridiska komplikationer. Vad är det som är så jävla komplicerat?! Jag vill ha en väl utvecklad förklaring till vad som är så jävla krångligt? För jag kan inte se det?


Det viktigaste i denna diskussion är att komma ihåg att vi, år 2012 har en regering som godkänner och tycker det är rätt av staten att bestämma över andra människors liv så pass mycket att tar sig rätten att tvångssterilisera människor som vill och ska genomgå en könskorrigering. Det är ett vidrigt övergrepp på enskilda individer - men som följer den svenska lagen.
#1 - Emma Estevez

Vet inte om man nödvändigtvis kan kalla det för "tvång" när operationen är frivillig - utan det är snarare ett krav. Dessutom bjuder ju svenska skattebetalare på operationen. Vill man slippa sterilisera sig kan man göra operationen utomlands.

Jag är också nyfiken på vilka juridiska komplikationer som ligger bakom. Antagligen är det bara så enkelt att Hägglund och Pingströrelsen vill lägga sig i och kontrollera andra individers liv utifrån någon sorts bisarr kristen moral. Man har ju sedan länge varit för inskränkningar i rätten till abort och stött sexköpslagen. Religion och politik ska inte sitta i samma båt. Fast förhoppningsvis slipper vi dem efter nästa val. :)

#2 - caro

Visst, du kan få kalla operationen för frivillig. Men, till saken hör att för att få genomgå en könskorrigering - som innebär: ändrat personnummer ( sverige är det enda land i hela världen som har könsbestämt personnummer!), förnamn (för att få det namn en vill ha som passar ens könsidentitet) - så måste en tvångssteriliseras. Oavsett om en vill göra en operation eller inte!Tidigare innebar även lagen att en var tvungen att vara svensk medborgare och ogift (var du gift innan könskorrigeringen var en tvungen att skilja sig och sen eventuellt gifta om sig!) Detta har tack och lov blivit ändrat.Du har en vidrig människosyn som ens föreslår en operation utomlands. Vad hjälper en operation/korrigering av kön rent fysiskt, när en på pappret och på passet fortfarande har felaktigt kön?"Bjuder ju svenska skattebetalarna på operationen", jisses. Att du kan sova gott om natten är ett under.Läs på lite innan du svarar igen.

#3 - Emma Estevez

Jag är helt emot Sveriges system med personnummer. Personnummer bör givetvis inte avslöja kön eller ålder eftersom det annars kränker den personliga integriteten.

På vilket sätt har jag en "vidrig människosyn"? För att jag inte delar dina socialistiska ideal om att stjäla och omfördela?