ignorera-reklamen-piller.

Hittade denna video hos Popmorsa, och får en liten ångestklump i magen. Har ni inte sett den än så klicka på länken och se den nu. Photoshopvideon.

Ibland önskar jag att det fanns ett litet runt turkost piller, som efter att en svalt det gjorde så att all oro och ångest över sitt utseende försvann. All hets och press rann av en. Alla reklambilder som pryder varenda lyktstolpe i stan gav ingen inverkan och den där magknipen över att en inte känner sig "rätt" eller som "alla andra" försvann.


Fram tills att det där pillret uppfinns så fortsätter kampen. Kampen mot utseendeshetsen, mot den där känslan av att inte vilja eller kunna tycka om sig själv, mot osunda ideal och felaktiga modeller. Mot klädindustrin som skyller på designers som skyller på efterfrågan som skyller på att provkläder bara görs i storlek trettiofyra som skyller på hela industrin som i sin tur skyller på designern igen. Kampen för att kunna titta sig själv i spegeln och istället för att känna hat och förakt kunna le stolt och känna sig nöjd med sig själv och sin kropp.ps. med felaktiga modeller menar jag främst kvinnor som av sina agenturer tvingas banta tills de knappt existerar.