sexualupplysare och bokälskare

därför firar vi midsommar,

Publicerad 2012-06-22 09:23:00 i Sex osv.,

Det finns lite olika anledningar till varför vi firar midsommar, men den som hängt kvar och dess traditioner som vi än idag utför är en hednisk tradition som innebär att vi hyllar fruktsamheten. En gigantisk fest för att hylla fruktbarhet! Vilket även leder till midsommarstången som vi alla är väl medvetena om är en gigantisk avbildning av en fallossymbol ---> dvs en kuk. 
 
Vi firar att vi kan bli gravida genom att dansa kring en stor kuk. Personligen anser jag att vi skulle ha gigantiska midsommarfittor då det även är tack vare fittan som ett barn blir till och det är även oftast den person som bär på barnen... Men det är bara min syn på det hela. Men det är väl lite som med allt här i världen, finns det en liten del kuk med i bilden så tar det över allt... 
 
Egentligen finns det något jävligt vackert över denna dag, att vi tillsammans firar att människor kan skapa liv - det är ju som en uppmuntran till att ligga. Oavsett om en vill ha barn eller inte! Och att vi alla tillsammans firar detta, det blir en ju rörd över. 
 
- därmed vore det inte helt opassande om en snackade lite mer om sex, kön, genus och säkrare sex just idag! 
 
 
ps. varför människor har en benägenhet att supa bort denna dag är för mig helt oförståligt. Varför ska det alltid blandas in massa sprit i alla traditioner? Och varför just idag, när vi ska fira liggandet? Så jävla dumt.

Kommentarer

Postat av: Tomas

Publicerad 2012-06-22 10:35:26

Men jag tänker mig att marken är fittan. Betyder det inte till och med våt ängsmark från början? Då är det ju i fittan vi samlar de sju blommorna vi har under kudden. Det var fint tycker jag!

Postat av: Nadira

Publicerad 2012-06-22 12:01:37

Men betyder inte fallossymbolen att den befruktar marken för att man ska få en bra skörd också? Inte bara att uppmuntra till att ligga? Eller har jag fel? :P
Puss!

Postat av: Caro

Publicerad 2012-06-22 14:44:11

Mina fina, vad briljanta ni är!

Ja, det var väl ett sätt att fira skörd och peppa inför kommande säsong också, så det låter rimligt

T- ja! Fitta betyder vår ängsmark och kuk betyder utväxt på träd :) jag har helt ärligt aldrig tänkt ut detta perspektiv, vad ni båda är smarta! Klart att marken är fittan!
Och ja, väldigt fint att vi sover på 7 fittblommor :))

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela