sexualupplysare och bokälskare

mangamålet

Publicerad 2012-06-15 09:38:34 i åsikter,

Inleder dagen med att läsa om hur Högsta Domstolen friat i Mangamålet. Jag har följt fallet till och från med samma inställning - varför är de beredda att lägga ner tid och resurser när det handlar om fiktiva målade teckningar? Varför finns det lagar kring sånt? Och detta måste bara ta tid och resurser från fall med riktiga barn?!

Jag kan förstå om lagen gällde avbildning av riktiga barn i sexuella positioner, som användes i form av sexuella syften, onani eller tex inspiration för pedofiler. I det syftet förstår jag lagen.
- fast den lag som i nuläget existerar gör inte skillnad på verkliga barn och tex mangamålade bilder av barn.

Jag är inte intresserad av manga, men kommer ändå att se de 38 bilder som snart släpps då jag vill bilda min egen uppfattning. Samt förstå lite mer kring hur det kunde bli ett rättsfall. En av 39 bilder ansågs dock som för verklighetstrogen, men innehavet ses som försvarligt.

Vad tycker ni kring mangamålet? Ska en få rita vad som helst? Ska fiktiva barn få avmålas i sexuella positioner? Vad ska denna typ av lag inkludera?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela