sexualupplysare och bokälskare

pedofili är ingen sexuell läggning!

Publicerad 2012-06-06 12:02:38 i Sex osv.,

Vi har inlett ett litet Beck-maraton här hemma, Anna är tydligen inte säker på att hon sett alla? Jag har alla, så planen är att se alla från början til slut.

I första filmen handlar det om pedofiler, och personen i fråga som aktivt köpt unga pojkar för att ha sex med dom säger i en av scenerna "ja, pedofili är min sexuella läggning!"

Fast pedofili är ingen sexuell läggning.
I Sverige (och överlag globalt sett) har vi tre olika läggningar: homosexualitet, bisexualitet och heterosexualitet. Utöver det finns det inga fler sexuella läggningar. En del personer vill klassa BDSM-praktiker som sexuell läggning, jag är inte en av dom som anser att det ska hamna innanför samma ramar, utan ser det mer som en preferens eller utövning.

Men, pedofili är ingen sexuell läggning utan ska klassas som en olaglig parafili. Pedofili innebär att en sexuellt tänder på unga människor som ännu ej är könsmogna, ålderspannet är 3-15 år. Sen finns det olika åldersinriktningar inom denna form av pedofili.


Om en läser i gamla texter så är det vanligt att pedofili klumpas samman med tex. manlig homosexualitet - med den anledning att det är båda sexuella utövningar som sker utanför det heterosexuella. Men det är viktigt att poängtera att det är en markant skillnad på dessa två, det ena är olagligt och det andra är en sexuell läggning.

ps. filmen är ju från 1997, så jag väljer att skylla detta faktafel på tiden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela