det går att göra skillnad,

Det värmde till rejält i mitt hjärta när jag såg twitteruppdateringar om att Slakthuset brutit kontraktet och ställt in sin konsert med Sizzla. Jag är glad över att de slutligen tog sitt förnuft till fånga. En stund efter det blev jag intervjuad av Musikguiden, jag fick titeln "protestanten" och därefter intervjuades Slakthusets talesperson Erik Wretman. Samme person som i förrgår sa att de inte tänkte ställa in, mycket kan ske på ett dygn...


Och ni som säger att det handlar om yttrandefrihet - kan ni gå om nian eller? Och ni som säger att det bara handlar om musik - gå tillbaka till ert gymnasium, be att få prata med er samhällskunskapslärare, ta en kopp kaffe med henom och sug i er kunskap. (eller ställ era frågor här så kan vi fortsätta diskutera!)


Men för att återvänad till kampen - för det var och är en kamp, så kommer jag för resten av mitt liv vara stolt över att jag var med, jag var med som protestant och jag var med och gjorde skillnad. Homofobiska åsikter är aldrig okej. Det är viktigt att fånga upp sådana åsikter, det är viktigt att ifrågasätta och det är viktigt att käfta. Vi lever här tillsammans, och jag kommer fortsätta att käfta och kämpa för det som är rätt tills jag dör.


Det är även ett ypperligt tillfälle för oss alla att inse en stor och viktig sak - kollektivet gör skillnad! Det må vara en klyscha, men tillsammans är vi starkare! Folk får hetsa hur mycket de vill om den enskilda människan och rätten att vara en individ och allt sånt tjafs.
- men tillsammans går det att göra skillnad. Det går att vända strömmen, säga nej när det är fel och göra uppror!


Tack till alla ni som var med på evenemanget på facebook, tack till alla ni som twittrade och bloggade, tack till ni som lyssnade på programmen och tack till ni som tänkte dyka upp på demonstrationen! Vi gjorde det <3
3 kommentarer
Emma Estevez

Man kan som individ frivilligt ansluta sig till ett kollektiv, eller så kan kollektivet göra anspråk på dig och din frihet. Det sistnämnda är ungefär så som nationsstaten fungerar. Kollektivismens styrka är därför ett tveeggat svärd. En individinriktad samhällsstruktur är visserligen svagare i den mening att tvång inte kan vara ett medel för att nå ett mål, men å andra sidan hade vare sig kommunism eller nazism varit möjlig utan kollektivism.



Bra att idioten inte fick spela. Jag är nu nyfiken på vilka ni är som låg bakom protesten? Kommer ni fortsätta och kommer ni då vara konsekventa? Dvs. om någon annan artist uppmuntrar till våld och förtryck?

caro

Jag kan enbart svara för mig själv vad det gäller fortsatt protest: ja. Jag deltog som individ i detta för att jag tycker det är/var helt åt helvete att Slakthuset ens tackade ja från början. Homofobiska åsikter är aldrig okej!



Så ja, kommer det ske något liknande igen så kommer jag vara beredd. Vi har mycket kvar att kämpa för.



Vad det gäller gruppen så kan jag tyvärr inte svara för det, jag uppskattar deras intiativ och jag är stolt över min medverkan och det jag kunde göra. Att jag blev "protestanten" i radio och media har att göra med att jag var den som var villig att prata och jag vägrade vara anonym.



Så ja, får jag höra talas om att någon annan artist tillåts spela/tala/få utrymme som har liknande åsikter eller tankesätt så kommer jag vara med igen och protestera. Kampen fortsätter.

Emma Estevez

Okej, kul att höra. Kan ni inte göra något åt Mikael Wiehe då? Jag väntar fortfarande på att han en gång för alla ska sluta med sitt våldsförhärligande och diktaturvurmande. http://www.expressen.se/kvp/wiehe-hyllar-diktaturen-kuba/