DR Åsa. och hennes sambo,

Jag tycker hela mediagranskningen av den eventuella branden är riktigt jävla spektakulär. Inte sjävla branden, utan hur de väljer att titulera de inblandade.

1) Varför är Dr. Åsa ens med? Jag ser mer bilder på henne än på hennes sambo? Blir det mer tilltaligt för samhället och läsarna om den misstänkte är sambo med en kändis?

2) Varför är han bara "sambon" med folket? Som att nu när hon är känd, då räcker det för honom att enbart tituleras som "sambon"? Han är liksom inte sig själv, utan han är enligt media bara en sambo till en känd.

3) Titlarna är omkastade - gå till vilken random kyrkogård som helst så kommer ni hitta mängder med stenar där männen och deras yrken står med, fruarna står med som just fruar.
- 2012 sker samma sak när det vankas eventuella brott...


Jag förstår inte medias sätt att skriva om saken? Det blir ju inte ett värre/mindre brott enbart för att en är sambo med en känd? Eller är tidningarna så pengakåta att de gör allt för att sälja fler nummer? Jag försöker tänka om det skulle fungera på samma sätt om det hade varit en kvinna som varit misstänkt för brottet och hennes man hade varit kändis. Hade hon då blivit benämd så som enbart "sambon" där med, och hade han tvingats vara med i varje jävla tidning med bild och förklaring till hur han inte har något med det eventuella brottet att göra? Knappast.
1 kommentar
Emma Estevez

1. Anledningen att hon figurerar så mycket i media nu är p.g.a. att hon är en kändis. Hon var med i Robinson, tog nakenbilder i pressen, skriver krönikor och så vidare. Hon har dessutom valt att gå ut i pressen och tala om det. En b-kändis är också en kändis. Det var likadant när media "avslöjade" Juholts sambo.



2. Därför att han inte är känd. Så länge det inte rör sig om en mördare eller pedofil brukar personen sällan namnges.



3. Det kan ju hända att dessa fruar var dåtidens Maria Montazamis, det vet vi inte.