hur kan detta ske 2012?

Det händer att jag vid få tillfällen likt många andra är ganska bra på att slå mig själv på bröstet över att i detta land, i Sverige är vi snälla mot varandra och inte likt i andra länder där folk mördas för både de ena och det andra.

Och idag vaknar jag med en tyngd i kroppen, det sista jag läste innan jag skulle somna var att Slakthuset inte backar. Dom tillåter år tvåtusentolv en artist som både skrivit låtar om det och som har det som sin grundinställning - homosexuella ska be om ursäkt till gud och han uppmanar även till mord på hbtq-personer.

Hur i helvete kan Slakhuset tycka att detta är okej? Det går inte in i min skalle hur de ens kunde boka honom från början när de vet varför han blir avbokad eller nekad på många andra ställen runt om i världen?

Jag tänkte dra igång en diskussion med deras talesperson, men hen stavade fel på diskussion så gav jag det inte ens en chans.

 IOCHMED ATT DE BOKAR HONOM OCH TILLÅTER HONOM ATT SPELA - SÅ GODKÄNNER DE ÄVEN HANS INSTÄLLNING TILL HBTQ-PERSONER OCH GODKÄNNER HANS HAT MOT MÄNNISKOR.

VARFÖR ÄR DET ALLTID HOMOSEXUELLAS RÄTTIGHETER SOM SKA IGNORERAS, NEGLIGERAS OCH SOPAS UNDER MATTAN?


Hade det funkat på samma vis om ett band som har judehat-låtar skulle spela? Men inte spela just de där judehatlåtarna den kvällen?
- eller om Ultimathule fortfarande var aktiva, om de blev inbjudna men looooovade att inte spela just de där vit makt-låtarna den kvällen?


Jag pratade i både Ligga med p3 och i P3 nyheter om detta igår. Lägger upp länkar och allt sånt sen. Kampen är inte över. Men idag, det är en tung dag. Håller tummarna för en förändring. Lyssna på denna, och så fortsätter vi kämpa.

0 kommentarer