inför kondomer på krogen!

Finns det någon lag som säger att det är förbjudet att sälja kondomer på krogen? Jag har inte hört om någon sådan lag iaf? Så varför har vi inte det i Sverige? Är det jag som hänger på fel ställen eller har vi helt enkelt inte denna typ av försäljning på krogar? Det är ju ändå minst 18 års-gräns på alla ställen, så alla får ju ligga enligt lagen - så det kan inte vara en ursäkt? Dessutom så säljs det cigg på väldigt många ställen.

Är det för att krogägarna tjänar mer pengar på att pumpa ut cigg till fulla kids än att se till att de kan ha möjligheten att knulla runt snäppet säkrare?

- hur svårt kan det vara att sätta in några sådana här maskiner på lite krogar runt om i stan?



ps. jag har försökt fråga en klubbägare, men svaret har än så länge uteblivit. Tönt.
1 kommentar
Kondomtorget

Jag tror personligen att det handlar om olönsamhet och är alltså en ekonomisk fråga. Varje maskin kostar och marginalerna på kondomer är väldigt låga, samtidigt som efterfrågan (räknat i antal kondomer) är låg.



En person på krogen, som har fått "napp" och som inte har egna kondomer med sig kommer att köpa 1-2 kondomer. Detta rör sig kanske om 10 % av alla besökare.



Ser du istället till antal rökare och efterfrågan på cigaretter så är troligtvis både marginalerna och efterfrågan större.



Tyvärr är det få som bryr sig om samhällets bästa utan ser enbart till att tjäna så mycket pengar som möjligt. Jag säljer iaf kondomer på nätet - ett steg i rätt riktning om inget annat. :P