jävla vårdval stockholm,

Detta kommer nog vara en av de saker som jag kommer tokhata tills det blir rött styre igen - för jag kan inte förstå vem i helvete som tjänar på detta system? Det går inte in i min hjärna vem som tycker att detta är bra?! Förutom Filippa-före-detta-Reinfeldt.


Nej, det går inte alls att välja vilken jävla vårdcentral och byta "hur lätt som helst", jag har av misstag provat detta och personalen blir bara aslack och behandlar en som tuggummit under skon. Jävla dåliga system.

Den vårdcentral jag besöker nu är värdelös. Deras kösystem är ett skämt och har som mål att dränera så många som möjligt på energi så att de går hem i stället för att härda ut och då blir ännu sjukare och får betala ännu mer nästa gång. Typ. Förutom den respekt jag hade för en gravid så armbågade jag mig fram till de gyllene nummerlapparna.
- i väntrummet: kuddar från Svenskt Tenn, men inte en kanna saft och ett fat med bullar i sikte. Hur prioriterar dom? Inte ens ett litet futtigt akvarium som underhållning?!


Hos läkaren:
C - Hej jag har har förmodad streptokocker och jag vill ha medicin tack.
X - Jaha. (känner lite på halsmandlarna, petar med en såndär tunn pinne i halsen, är relativt uttråkad.)
Ja, du är ju lite svullen och röd. Men det kan ju även vara ett virus,
C - App app app! Detta är inget virus! Det är något som jag behöver medicin emot!!
X - Annars kan det ju bara vara ett virus som du får vila bort?! Du sa att du hade haft ont i två veckor?
C - Nu när jag tänker efter är det nog snarare tre eller fyra. Kanske mer... Aj så ont jag har. Aj aj.
X - Men sist du var sjuk gick ju med detta i två månader? Så du verkar ju kunna vänta... Vill du inte vänta lite till?
C - Nej. Nej. Nej. Jag vill ha medicin nu. Tack.


Så om tio dagar räknar jag med att vara en superversion av mig själv. Likt blommorna kommer jag slå ut. Nu måste jag ta itag med mail och plugg. Hej måndag!
6 kommentarer
Emma Estevez

Förmodar att du fick penicillin utskrivet? Läkare gör allt för att inte skriva ut det i onödan numera. Det är inte för att jävlas, utan för att rädda liv. Det är det "gemensamma bästa" om alla som inte är dödssjuka inte får penicillin och får bekämpa bakterierna själva. Inte så roligt alla gånger.

caro

Hej EE!



Ja, det var mitt mål med besöket. Jag tog inte med det i vår konversation över - men hen erbjöd mig pencillin redan innan jag frågat efter det. Direkt efter att hen petat lite på mina mandlar konstaterade hen att jag kunde få medicin... Vilket kändes lite konstigt?!



Det förstår jag med, jag har nog haft de flesta pencillinkurer och de får ständigt byta för att min kropp inte ska utveckla resistans mot någon sort.

Jenny

Betänk också att varje gång du äter en antibiotikakur så slås kroppen ut i två år, blir alltså mer mottaglig, och du drar på dig ytterligare skit, och därmed behöver du ytterligare antibiotika...ond cirkel. Kroppen kan läka ut bakterieinfektioner själv, det tar bara lite längre tid.

Caro

Oh det visste jag inte :/ fast sist väntade jag liksom i två månader, hade inte lust med det denna gång! Räknar med att jag blir superstark av denna kur och att det håller i sig! Länge!!

Jenny

Det gör inget att vänta. Det hade förmodligen redan läkt ut när du satte in kuren. Men nu får vi hoppas att du inte blir sjuk mer så du slipper medicinera dig. Kram!

Caro

Nej nu ska jag banne mig vara frisk framöver!! :) jag fattar inte riktigt hur det funkar, antar att det är typ som vid primärstatus av hiv.