norm för män att också raka?

Jag missade tankesmedjan igår, men Moa upplyste mig om att någon under det programmet ansåg att det här med håriga armhålor inte var en kvinnofråga (som det så tjusigt heter) utan att det även är en norm för män att dom minsann också ska raka sig under armarna...



Varför varför varför ska det alltid när det handlar om kvinnor antingen bli en offer-fråga, eller så ska det minsann också vara EXAKT samma sak för män?


Jag har levt snart tjugotre år, och under dessa dagar har jag inte en enda gång sett minsta lilla reaktion på att en man har hår under armarna. Ingen artikel, inte ett helt Hollywood som kaskadkräks över en mans håriga håla (som de gjorde över Julia Roberts för några år sen...) och inte heller en hel jävla folkstorm med människor som anser sig ha rätten att kritisera, bli arga, bli äcklade och bli förbannad över att en annan människa har hår på sin egen kropp under sin egen arm!


Jag har tänkt efter och mentalt bläddrat igenom alla snubbar jag känner, alla ragg jag stött på i mina dagar och alla manliga vänner - kan komma på två som aktivt rakar sig under armarna.
- kan det vara så att jag överlag bara hänger med kloka normbrytare?!
- eller är personen som tyckte att det var en norm för män bara dum i huvudet?


- avslutar med den klassiska bilden som fick halva världen att rasa. Över hår under en arm. Barn dör, det är svält i stora delar av världen - men stoppa pressarna för i helvete, en kvinna har hår under armarna! Det är ju faktiskt ett riktigt problem!
0 kommentarer