vad är en smygrasist?

En som hissar svenska flaggan när det är mörkt ut? En som kan svenska nationalsången och sjunger den i duschen? En som alltid hejar på sverige i alla sporter? En som har en svensk flagga hängandes vid ytterdörren? En som firar alla svenska högtider? En som firar nationaldagen? En som tycker att svenska är liiite lite bättre än andra?



Jag tycker att människor som inleder meningar med "inte för att jag är rasist meeeeeeen" är intressanta. Ungefär lika intressanta som de som säger "inte för att jag har något emot homosexuella meeeen". (och har samma uttal som Percy Nilegård.)


Alltså denna debatt som pågår nu, den tar tid från min tenta. Jag blir bara så rädd för människor som uttalar sig som att de ansöker till SD´s nästa partistämma, och pratar som att de tillhör deras vardag och en vardaglig vokabulär. Folks människosyn är förjävlig ibland och frasen "men skicka hem dom!" får det att vända sig i magen på mig. Har inte folk vanligt jävla vett och en schyst människosyn? Skrämmande utveckling.

För er som vill bli klokare, läs HanaPees inlägg. Jag älskar henne.
6 kommentarer
Sophia

HanaPee är grym!!!!

Caro

JAA!! Jag älskar älskar älskar henne! Skulle hon dumpa Anton och lägga en lapp i min ficka skulle jag kryssa för JA!

Emma Estevez

Förstår mig inte på svenskar ibland. Det är inte konstigt att avvisa brottslingar till deras hemländer. Det finns dessutom inget land på denna jord som avvisar så pass få brottslingar som Sverige.

F.ö. verkar denna HP vara helt rabiat. Det framgår klart och tydligt att debattörerna på Facebook syftade på utländska våldtäktsmän och inte utlänningar i största allmänhet.

Hon skriver dessutom att "det är extremt rasistiskt att tänka att bara de invandrare som är högutbildade och klarar sig själva som ska få möjlighet till ett nytt liv i Sverige[...]"

Jag blev helt förstummad när jag läste det. Nog för att folk i allmänhet har en skev uppfattning om vad rasism är, men det här tar ändå priset. Det har helt enkelt blivit den nya McCarthyismen; beskyll dina politiska motståndare för att vara rasister. Samtidigt vill hon själv ge särrättigheter för invandrare. Det om något bör betraktas som rasism, eller åtminstone diskriminering.



Sophia

Caro: Är det inte så att Emma Estevez bara vill vara kärringen mitt i strömmen??

Går bara emot allt vad alla säga, bara för att!!! Bara för att ha en annan åsikt, oavsett om det finns en poäng med det eller inte...



S U C K ! ! !

caro

Och jag förstår mig inte på människor ibland. Jag ogillar överlag terminologin att använda sig av "svenskar" och "invandrare", det är ett jävla "vi" och "dom"-tänk! Vi är alla människor!



Vad det gäller HP så tror jag att vissa delar av texten var bortklippt, så jag tolkade att någon måste ha dragit in utbildning i diskussionen.



Det jag blir rädd för är detta hat som människor går och bär på, och när en sådan sak som denna händer, som givetvis är fruktansvärd och makalöst vidrig - så blir folk som tagna ur SD. Jag har själv flera "vänner" på fb som använde meningar som "jakten kan börja" och sen publicerade samtliga personers namn och personnummer... Det är inte mänskligt beteende. Och det är inte mänskligt att använda begrepp som att "skicka hem dom om dom inte kan sköta sig"! Som att svenska män vore någon slags elitgrupp som aldrig gör något fel? Det är i dessa situationer som det blir tydilgt vilka som "iiiiiinte alls är rasister, meeeen"...

Emma Estevez

Nationer och staters existens får den konsekvensen, eller bieffekten. Så länge nationalstaten existerar kommer det fortsätta finnas infödingar och invandrare, de med medborgarskap och de utan. Man kan använda eufemismer i all oändlighet, där invandrare ena dagen är "nybyggare" den andra "kulturberikare", men det blir i slutändan bara löjligt och kontraproduktivt. Huruvida svenskhet eller invandrarskap är en graderad skala där svenskhet t.ex. uppnås efter x antal generationer eller om det är en dikotomi, kan diskuteras i all oändlighet. Jag tycker i alla fall att man i så hög utsträckning som möjligt bör kalla en spade för en spade.

Alla är egentligen "vi" och "dom" för varandra. För vänstern är det "vi mot borgarna", för AIK är det "vi mot Djurgården" osv. osv. För mig personligen är både svenskar och invandrare "dom".



Det är inte unikt för fall där brottslingen är invandrare. Det gäller i regel alla sexualbrott och i synnerhet de där förövaren förgripit sig på ett barn. Sexualbrott tycks helt enkelt väcka någon form av internetvigilantism hos många.

Att vilja skicka hem utländska medborgare som begår brott i Sverige tycker jag inte är ett dugg konstigt. De har givits en unik chans till ett nytt liv i en av världens mest generösa länder och sumpat den totalt. Då får jag instämma i kören som vill utvisa individen. Skulle också vilja se till att någon annan får ta våldtäktsmannens plats, dvs. en våldtäksman mindre - en flykting mer.

Jag tror vi alla är väldigt medvetna om att svenska män också begår brott, men räcker det inte med att dessa (tyvärr) har svenskt medborgarskap? När det gäller just överfallsvåldtäkter tenderar utomeuropeiska invandrare att vara kraftigt överrepresenterade, åtminstone i norden. När man ställs inför ett sådant faktum är det svårt att inte se problemet som något importerat. Det är åtminstone min teori.