ex-rundan,

Har ni hört talas om den så kallade ex-rundan? Den går ut på att en av någon oförklarlig anledning bara checkar läget hos gamla ex, ragg, ligg och dylikt på facebook.
- Har hen träffat någon? Har hen ändrat sitt utseende? Står ens gamla kommentarer kvar? Vad för nytt har hänt? Eller är allt som vanligt?


Det där med facebook och andra offentliga sätt att hålla koll på varandra, det är något speciellt med den typen av miljö. Den kan skada och göra så mycket ont, bli ett öppet rum för skrytsamma statusar och hetsjakt om vem som gått vidare först, men det kan också vara en möjlighet att på håll bara kolla läget lite då och då. Inte mer än så.


Första tiden efter ett uppbrott är facebook än av de dummaste och elakaste uppfinningar som någonsin skapats. Den där sorgekniven som skär i bröstet när en byter från "i ett förhållande" till "singel" och den där hjärtesymbolen som demonstrativt är i två delar. Det måste ju vara en sadist som kommit på det...
- men om en själv varit där, visst är det så jävla enkelt att bara lägga upp lite fejkade glada bilder, tacka ja till alla utgångar och offentliga mingel som finns i ens stad, och bara råka bli vän med ungefär alla en råkat säga hej till de senaste tre åren. Allt som syns på väggarna är ju sant. Och det som inte syns på facebook räknas ju knappt. Skrämmande utveckling.


ps. jag har inte kvar ett enda ex på fb. Har liksom inte blivit så. Däremot har jag låtit alla bilder, kommentarer och dylikt finnas kvar. Det tillhör en svunnen tid. Detsamma gäller här på bloggen, allt finns kvar. Förutom alla bilder på L, dom tog han själv bort efter att han gjort slut. Fräscht.