sexualupplysare och bokälskare

Hur ska en förvara kondomer?

Publicerad 2012-05-31 00:10:38 i Sex osv.,

Hur ska kondomer bäst förvaras? Plånkan? Handväskan, i pappersförpackningen de kommer i vid tio-pack? Byxfickan?

Det viktigaste att tänka på när det gäller förvaring av kondom är att den/de inte får utsättas för värme, tryck eller slitage under en längre tid.

Dvs ska du iväg och ligga på kvällen så kan du lägga kondomerna i tex plånboken. Men att vandra omkring en längre tid med dem där är ingen bra ide. Max en månad är gränsen, sen är det bara att byta ut mot nya. Detsamma gäller i byxfickan. I handväskor kan de lätt utsättas för tryck och slitage av allt annat jox en bär på.

Hemma kan byrålådan vara en bra plan. Bor en själv funkar en skål eller dylikt bra.

Utsätts kondomerna för värme eller slitage finns risken att förpackningen skadas, går sönder eller får hål ---> kondomen kan förlora sitt syfte.

Dessutom, om en vet att ligg väntas kan ett extra tips vara att lägga den nära till hands.

Kommentarer

Postat av: Kondomtorget

Publicerad 2012-06-02 02:00:17

Bra tips! Det smått galna är att man skulle kunna förvara kondomer i frysen bredvid fiskpinnarna - men värme tål de inte! But kids, don't try it at home! :p

Postat av: caro

Publicerad 2012-06-02 06:34:32

Tack! Uppföljning på detta inlägg är på g :)Just det där med kyla hade jag väldigt svårt att tro på, tills jag insåg att alla automater vid tuben är ju kalla - så det stämmer ju. Men jag tänker alltid på glidmedlet, men tydligen ska ju det tåla kyla. Det gäller ju bara att värma upp den lite innan den används. :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela