sexualupplysare och bokälskare

Lever jag i en bubbla?!

Publicerad 2012-05-25 12:29:41 i åsikter,

Den här rubriken är som en smocka i magen. Borde inte enbart "titeln" tvångsäktenskap indikera på att det är ett brott att gifta bort någon mot sin egen vilja?!

Jag har nog alltid trott att det funnits lagar mot det, samt mot barnäktenskap? Jag har väl låtit min goda tro vinna över verkligheten?

Bra att det nu, år 2012 skapas en lag mot dessa saker. Inte en dag försent.

Kommentarer

Postat av: Emma Estevez

Publicerad 2012-05-25 19:14:04

Det finns många former av lagligt tvång. Den svenska samhällsmodellen bygger på anmärkningsvärt mycket legaliserat tvång från statens sida.Anledningen till att det inte funnits tidigare är att det svenska samhället tidigare inte utsatts för kulturer som tillämpar barn- och tvångsgifte. Sorgligt att så många redan utsatts för den här typen av brott utan att man gjort något. De är helt enkelt offer för den politiska korrektheten och kulturrelativismen som handlingsförlamat den svenska politiken.

Barnäktenskap är förbjudet, det man vill göra är att ta bort det undantag som ger vissa möjlighet att gifta sig redan vid 15 eller om det var 16 års ålder.Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela