sexualupplysare och bokälskare

likgiltigt

Publicerad 2012-05-29 21:43:43 i min vardag,

Har haft en fantastisk kväll med ena systern, min hjältinna. Jisses vad jag ser upp till henne. Känner mig nöjd, glad och lycklig, för att drabbas av den där känslan av likgiltighet. Röker min första ångestcigg på länge och fastnar med blicken på den löjligt vackra himlen. En såndär kväll då jag skulle kunna tömma spatkontot för den person som säger sig kunna få kontakt med honom. Skulle kunna ge vad som helst för att få höra hans skratt. Och den där saknaden som sätter sig som en kniv i magen.

Minns att hur ett ex sa att det var min värsta sida, när jag drabbas av likgiltighet, som att något slocknat inom mig och inget längre spelar någon roll.

Det är en otäck känsla,


Jag både älskar och hatar att se honom i mig själv, de bruna lockarna, de smala ögonbrynen, längden (minns hur han hade en föreställning om att jag skulle bli den längsta i vår familj), och jag minns hur han brukade prata om min speciella egenskaper - som att jag inte pratade förrän jag fyllde tre, eller att mina knogar blir mörka så fort värmen kommer, eller vi båda nös så fort solen skiner. Och hur han trodde på mig, han förstod aldrig riktigt vad jag skulle bli, men han stöttade mig. Och hur jag kämpade med betygen och för att få stipendier, det var då han sa att han var stolt över mig, när jag fick ta emot de vita kuverten av olika rektorer.

Och jag tänker på hur min läkare sa att jag inte fick börja min behandling förrän jag var helt "stabil" och jag frågade när en människa egentligen är det?! Och hur jag fick min friskförklaring knappt en vecka innan han fick sin sjukdom hittad.

Blir vi någonsin stabila?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela