hermafroditism

Det är så svårt att svara på en tenta när frågorna är så idiotiska att hälften vore nog. Boken vi läser är från 2010, men vissa avsnitt känns mest medeltida. Flera av frågorna handlar om hermafroditism. 
 
Vilka bilder poppar upp hos er när ni läser det ordet? Hermafroditism.
 
Jag tänker på gamla cirkusscener, stora tält, skäggiga damen instängd i en bur, freakshows, "udda människor som visas upp för helt normala människor", osv.  Det är ett gammalt begrepp och ofta när det kommer på tals ska ofta någon naturintresserad gärna påpeka att också finns hermafroditer i djurriket, som sjöhästar och sniglar. 
 
Fast vi använder inte den typen av term längre, och det är inget ord som ska tas tillbaka. Den rätta benämningen är tvetydigt kön eller intersexuell och innebär att en individ föds med tex livmoder och äggstockar, men antydan till pung istället för blygdläppar. Eller penis men ingen pung och en större mängd av östrogen än testosteron. 
- men begreppet intersexuell medför även ett ifrågasättande kring just könsnormer och samhällets besatthet av kön. 
 

Jag kan därför inte förstå varför jag år 2012 ska skriva ett examensarbete baserat på frågeställningar kring hermafroditsm? Gränsen för den frågan är en halv till en a4, det kan ju min lärare glömma...