två märkliga händelser

På väg hem från jobbet har jag ett av mina dagliga samtal med Ernst och som vanligt bryts det i gamla stan. Jag suckar och klickar bort samtalet. Det är då en vilt främmande medresenär tar ton:
X - Eh, hej. Bara så du vet så har jag tjuvlyssnat på hela ditt samtal, det är faktiskt ganska svårt att låta bli. Eller du är svår att inte höra. Så att jag vill bara att du ska veta att jag håller med dig helt. Verkligen. Jag har ju hört typ allt ni pratat om de senaste fem minuterna, så att ja, du har rätt. Gör slut. 
C - Eh. Tack? Eller alltså nej nu vet jag inte riktigt hur det här blev... Men du tycker alltså att jag har rätt?
X - Absolut. Sätt gränser! Du har rätt att bestämma över ditt liv. Eller hur? Sätt gränser och var tydlig. Du måste ta plats i ditt eget liv, bara visa det. Du är värd det. 
C - Jo ja, tack. Eller alltså det här samtalet rörde ju faktiskt inte, (blir avbruten)
X - Det spelar ingen roll. Ta plats och gör det du känner är rätt. Oj, nu ska jag av. Ta hand om dig! 
 
Vem gör sånt? Så jävla kul och sjukt på samma gång. Klart alla tjuvlyssnar på samtal, och jag är expert på att börja skratta med när andra skämtar... Men våga säga något - nja, det sker nog bara på vägen hem från krogen. 
 
Scenario två, jag och Isabella är på väg hem från en fantastisk middag hos Lind & Co, kliver ut ur porten i gamla stan. Efter ca 10 m ser vi en råtta, varpå jag skriker HJÄLP!!, greppar tag i Isabellas jacka och är på g att vända om? Jag blev så rädd och äcklad att jag tänkte vända om... För en råtta... Vi skrattskriker ett bra tag medan råttan lugnt strosar vidare och vi går mot den. Vi vann. Dessutom kom vi på att vi såg råttor i både dubbel mängd och storlek när vi var i Marseille... Huvva. 
 
Men att jag dels skriker hjälp? Och dels vill vända om? Hur rädd kan en vara? För ett litet jävla djur.