att känna sig hemma

Gårdagen var fanastisk, jag och min klasskompis pratade bort fyra timmar på ett kick och lektionen var underbar. Föreläsaren var så intresserad av ämnet, inkluderande och inspirerande. Jag älskar när föreläsare bjuder in elever till samtal och diskussion. 
Vi hann även med en snabb undersökning med mentometerknappar och sen diskussioner i tvärgrupper. Tre timmar gick på en kvart och jag hade kunnat vara kvar i minst två timmar. 
 
 
Och en av de bästa sakerna med denna kurs är att jag är någon i detta sammanhang. Jag ses för min kunnighet och jag blir inbjuden att prata och tycka till. Min kunskap har ett värde och jag ses som en kunnig. Någon som kan och någon vars röst räknas. 
 
Till skillnad från i andra sammanhang där jag lätt kan bli den där skojiga sexexperten, partytricket eller hon som får ta emot alla "pinsamma" frågor efter tre snabba öl...
- visst, jag älskar dessa roller också, men i skolan blir jag sedd på ett helt annat sätt. 
 
Det handlar väl om att hitta sin nisch och hitta andra människor med samma nisch. Hitta sin hobby, sitt område eller yrkesinriktning. Och jag har hittat min!