design och engelska

Jag fick för mig att jag var rastlös någon gång förra veckan. Alla kurser är visserligen igång, men alla är på 50% eller 25% - så det är främst folk som redan jobbar heltid som läser dom, lite som jag gjorde förra terminen "på skoj". Så jag tog ett extra varv på antagning.se, klickade i lite kurser och igår fick jag veta att jag blivit antagen till ännu en kurs. 
 
Design, gender and aesthics. 
 
 
Jag sökte på genus och vet inte riktigt hur jag hamnade på denna kurs. Eftersom jag inte kan något om design, eftersom jag absolut inte kan rita och får panik-ont i magen av bara tanken, eftersom jag blir GLAD om någon kan se vad jag skrivit... 
 
Men jag tänker att det kommer bli en väldigt stor utmaning. Dels för att det handlar om design, och dels för att allt är på engelska. Men det står i anvisningen att "du behöver inte rita om du inte vill" och "du får skriva på svenska om du hellre vill". Så det verkar ju lovande.
 
 
Vad kursen går ut på: se hur genus påverkat och ständigt påverkar design, hur allt från möbelform till val av färg styrs av manligt och kvinnligt. Genus och jämställdhet - hur de påverkar formgivning och estetik. 
 
0 kommentarer