sexualupplysare och bokälskare

munkavlen

Publicerad 2012-10-25 09:57:00 i Sex osv.,

Det är lätt att rycka på axlarna och tänka att "det där valet borta i staterna rör ju inte mig, vi har ju Reinfeldt och grabbarna som styr landet, så det är väl land för land. osv...
 
Fast det påverkar oss mer än vad vi kan tro, både i nutid och för kommande generationer. Det kanske är ett hav mellan oss och staterna - men deras beslut påverkar hela jorden. 
 
Jag fick i  förra veckan lära mig något som kallas "munkavle-taktiken", någon som känner igen det? Det är vad som händer när republikanerna får makten i staterna. I korta drag innebär det detta:
 
- alla hjälporganisationer som får pengar av usa får inte prata om eller utföra aborter
- preventivmedel sjunker med minst 50% i hjälpländer
- utbildad personal inom sjukvård och skola får inte prata om, informera eller hjälpa unga med sexualfrågor så som abort, preventivmedel osv. 
 
 
Jag som brinner för sexualpolitiska frågor känner ett hugg i magen och kan inte riktigt ta in detta. Dom bokstavligen sätter munkavle på alla som arbetar med sexualpolitiska frågor och stryper ekonomiska tillgångar som är till för att förhindra oönskad graviditet, könssjukdomar och kunskap kring sex-frågor. 
- det är skrämmande hur denna typ av politik får ske år 2012. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela