nej tack till homosexuella

Det är den nionde oktober år 2012, en grupp vid namn Nej tack till homosexuella existerar nu på facebook. Gruppen skapades i lördags och har just nu femtio medlemmar. 
 
Min första tanke är att det är två uttråkade trettonåringar någonstans i Sverige, förmodligen en småstad, som skapat denna grupp i brist på annat att göra. Som att valet stod mellan att skapa denna grupp eller att palla äpplen hos grannen. 
- fast det är med smärtsam insikt som jag inser att det kan vara exakt vilken jävla idiot som helst i kanske medelåldern som står bakom gruppen. Vem vet?
 
 
Oavsett vem eller vilka som skapat gruppen, så här gör ni för att anmäla. Ju fler anmälningar desto bättre.
 
1) Gå in på gruppens sida
2) Tryck på den lilla muttern bredvid meddelande-knappen. 
3) Välj anmäl sida
4) Sen kan du klicka i om sidan är om dig eller en vän, eller om den trakasserar dig eller en vän
5) Eller välja anledning till varför du vill anmäla sidan, förslagsvis Hatiskt innehåll och sen välja Riktar sig till ett visst kön eller grupp med en viss sexuell läggning
6) Därefter är det valfritt att skriva något till gruppen för att förklara anmälningen, eller så är det bara att skicka iväg anmälningen. 
 
 
Bara det att Facebook själva skapat en flik för just "riktar sig till ett visst kön eller grupp med en viss sexuell läggning" tyder på att det knappast är ovanligt med hatiska grupper, och då med riktning sexuella läggningar utöver heteronormen. Lika sorgligt som smärtsam att inse hur långt kvar vi har. 
#1 - Jenny

Hittar inte gruppen, bara "Nej tack till nej tack till homosexuella" och "alla som hatar gruppen nej tack till homosexuella" hahaha helt underbart!

#2 - Caro Wikbro Rannberg

Den "riktiga" gruppen har tagits bort!! Mohaha den överlevde bara några dagar :))