sexualupplysare och bokälskare

om hivprevention

Publicerad 2012-10-22 11:09:11 i Sex osv.,

Jag ägnade förmiddagens pw åt att ventilera tankar kring hivprevention med mig själv. Vad är det som gör att det är just detta jag brinner för? Vad vill jag med hivprevention? I vilken del av världen vill jag börja? Och hur? 
 
Kommer hem och ser att fina Emil Eriksson Rissve har skrivit en fantastisk text om hur hivprevention har gått till och till viss del än idag fungerar här i Sverige. Hen diskuterar smittskyddslagen och dess påverkan på hiv-positiva. Att det har passerat 30 år sen hiv kom till Sverige vet nog de allra flesta i och med Jonas Gardells fantastiska triologi diskuteras flitigt, men vi har fortfarande långt kvar.  
 
Läs Emils viktiga text om hur lagen ser ut för hivpositiva och vad det kan ge för resultat. Klicka här så kommer ni direkt till hens text.  
 
 
 
Jag kommer aldrig tro på skräckpropaganda och det finns fortfarande mycket kvar att diskutera kring hivprevention, smittskyddslagen och ansvar kring könssjukdomar. Denna artikel är en bra början på en större debatt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela