p-a-r-t-n-e-r,

Det kan inte vara så himla svårt att säga partner istället för pojkvän? Visst, det handlar om att se utanför ramarna och inte ta för givet att varenda människa en träffar är heterosexuell. Och det kanske kan vara en omställning för vissa? Och visst, en person kanske tycker att en person som en möter "ser ut att vara heterosexuell" - men människor får fan lära sig att dra sina fördomar att varv till i hjärnan, reflektera och sen yttra sig. 
 
Jämförde orden för mig själv, både i hjärnan och muntligt
 
pojk-vän
part-ner
 
och jag är ingen expert, men det är väl bara två stavelser på bägge dessa ord? Så då kan det ju knappast vara så att det är svårare att formulera det ena ordet än det andra. Utan då återkommer vi till att folk går i sin heteronormativa bubbla och förutsätter att alla de träffar också hänger i samma bubbla - och de som då inte hänger i heterobubblan blir "avvikare", "normbrytare", "en sån där" osv. 
 
 
Snälla fina människor - tänk er för en extra gång, reflektera över hur ni ser på människor och lägg in partner på repeat i er vokabulär. För jag kanske inte blev kränkt, men det finns folk som tar jävligt illa vid sig, och det är så enkelt att undvika genom att använda det inkluderande ordet partner. 
#1 - Estevez

Du är duktig på att bli kränkt å andras vägnar. Varför är pojk- och flickvän uteslutande, blir någon fortfarande förvånad över att pojkar kan ha pojkvänner? Jag har faktiskt aldrig träffat någon homosexuell person som använt ordet "parter". Jag skulle faktiskt starkt avråda från att använda partner som synonym till "pojk- flickvän". "Partner" har dels flera betydelser som inte har med kärlek att göra, "affärspartner" kanske det vanligaste. Dessutom antyder det någon form av registrerat partnerskap (åtminstone i internationell kontext) och det är därför inte utbytbart mot det mer "casual" pojk-/flickvän.