veckans plugg

Tänkte att jag skulle sammanfatta lite vad som sker denna vecka, dels för att ni kan hänga med på all nyförvärad kunskap jag trycker i mig veckovis, och dels för att jag kan gå in här och dubbelkolla de gånger om dagen jag får hjärnsläpp.
  • Trollis: lilla ort utanför Göteborg som jag bara passerat en gång hitills. Ska hänga där två tisdagar i rad inom kort. Gick miste om en föreläsning om "hur du håller föreläsning för unga" igår. Lustigt nog var jag ju iväg och gjorde detsamma, så jag missade det för att jag gjorde det själv... Fick även min tenta idag - ska skriva om "äkta hermafroditism"... Frågor på det? (JAA!! Vi återkommer till det sen.)
  • Kalmar: denna vecka går vi igenom hormoner? Vad är skillnaden på "kvinnligt" och manligt" hormon och hur är de uppbyggda? Så jävla intressant. Kanske inte just att de benämns som kvinnligt och manligt och som två motpoler... Utan hur de påverkar kroppen osv. 
  • Umeå: Vi tragglar vidare på en uppgift om hur det går att förebygga grooming som lärare och hur den typen av situation ska handskas, det är så mycket att tänka på kring tystnadsplikt/anmälningsplikt/ tro på eleven osv. Lika intressant som det är svårt.
  • Luleå: Ska tydligen bara ha en bok på hela kursen. Så min plan är nog att införskaffa pennor och block. Tänker att det kanske är nu jag lär mig rita fittor och kukar - på riktigt! Kursen kommer ju ändå att handla om både genus och design, då vore det väl lämpligt med lite fitt-ritningar? Ja!
Det bästa med att läsa många små kurser på helt olika skolor är att mitt kunskapsspektra blir större och omfånget på min kunskapsmängd blir gigantiskt. Jag får plocka russinen ur ett dussin kakor och lära mig mycket av allt. Jag tror inte att en människa någonsin kan bli fullärd.